Januar 2019

Sesongstart.
Da er årets to første løp kjørt. Hamar Hundekjørerfestival 5-6/1 og Dørstokkmila 13/1. Hamar Hundekjørerfestival gikk fint første dagen og hundene løp greit. Løypene var litt løse, spesielt rundt Åsagahøgda (eller hva det nå heter) og hundene ble nok mer slitne enn jeg trodde, spesielt unghundene. Men de holdt fin flyt inn til mål. Dag to derimot ble nesten katastrofe.... En av unghundene, Stas, løp seg helt tom og jeg måtte bremse for ham fra ca halveis og inn til mål. Det ble å holde spannet nede i trav slik at han fikk en ok opplevelse. Det var Glitter og Stas sitt første løp, og de nok veldig påvirket både farten fra dag en og all ståheien på stadion. Dermed ble det ikke noen supertid akkurat fra dette løpet men vi fullførte i hvert fall. Lotto ble halt etter dag en og jeg tok henne ut dag to. Kjørte i klassen 8-spann sprint RNB. Trond Hansen vant, Petter Ringerike ble nr 2 og Gro Teslo nr 3. Jeg endte på en 4. plass. Spannet bestod av: Crazy og Lotto i led første dagen / Crazy og Binna i led dag to, Honning og Binna i point dag en / Honning i point dag 2, Glitter og Stas, Musvåk og Tallisker i wheel. Musvåk og Tallisker gikk veldig bra. Mustang var lånt ut til Veronica Strand som kjørte 4 spann sprint. Da gikk det mye bedre på Dørstokkmila. Kjørte 4-spann sprint RNB med Crazy og Stas i led, Glitter og Binna i wheel. De gikk veldig bra synes jeg. Fin flyt i spannet. Musvåk og Mustang var lånt ut til Veronica Strand som vant 4-spann sprint med Java, Røver (søsken av Musvåk) i led og Mustang og Musvåk i wheel. Andrine Alhaug ble nr 2 og jeg ble nr 3. Veronica og Andrine kjørte såpass fort at jeg kun klarte en 2.premie på spannet selv om jeg ble nr 3. Flinke jentene :D imponert!

Sota er drektig!
15.desember ble Sota parret med Stas. Sota er nå bekreftet drektig ved palpering av Rikke Bergendahl. Så da er det bare å glede seg til termin i midten av februar. Det vil ikke bli solgt valper fra dette kullet, men dersom det skulle være noen som er interessert i valp fra kullet og det er mange nok født kan eventuelt noen settes ut på avtale. I så fall ta kontakt med meg på telefon.

VM i Frankrike.
22/1 setter kennel Huskyville nesa mot Bessans i Frankrike. IFSS VM i hundekjøring går av stabelen 29/1 - 2/2 i de vakre franske alper. Det blir spennende, og jeg både gruer og gleder meg. Tom blir med som superhandler Jeg er påmeldt i 6-spannsklassen i sprint. Hundene vi tar med oss nedover er: Crazy, Mustang, Lotto, Binna, Tallisker, Musvåk, Glitter og Stas. Jeg tar avgjørelsen der nede om hvem jeg starter med. For mer informasjon se her: IFSS 2019


Sota og Stas venter valper Foto: Henriette Retter


Desember 2018

Vi har hatt en flott høst med tilstrekkelig trening av hundene, og nå har jaggu snøen kommet også. Første tur på slede ble gjennomført på Hamar Hundekjørerarena for bare noen dager siden og det virket lovende. Alle hundene gjorde en dugelig innsats. Påmeldt andre løp for sesongen; Hamar Hundekjørerfestival 8-spann sprint RNB1 som tradisjon tro går første helga i januar. Så her gjelder det å ikke ligge på latsiden i jula!

Valpene trives godt og gror godt! Spiser som hester og er en aktiv liten gjeng. Modig er mest kosete og kontaktsøkende mot mennesker, Blomst er mest kontaktsøkende mot hunder og er en sann prøvelse for enkelte av de voksne hundene. Hun klenger og oppfører seg som en klegg mange ganger... Røver er sosial mot både mennesker og hunder. Han er veldig leken men også litt sytete hvis han ser oss gå utenfor hundegården. Han vil helst være sammen med oss 24/7. Morsom gjeng. Bilder kommer....

Noen kommer, noen går, og noen kommer tilbake.... Finland viste seg å være en skikkelig mammadalt og har ikke slått seg til ro hos Ylva og Merethe. Etter to måneders prøvetid flytter han derfor hjem igjen. Jeg gleder meg til han kommer medio januar :D Det blir veldig hyggelig å se igjen han raringen... Ylva og Merethe skal prøve Gråbein istedenfor. De trenger en gutt til på 4-spannet! Så får vi se hvordan det går.


Finland saver bordet sitt! Foto: Henriette Retter


November 2018

Tatt ut på landslaget!
Det var utrolig hyggelig og morsomt å få vite at jeg har blitt tatt ut som RNB-kjører på landslaget sesongen 2018/2019. Det skal bli gøy! Gleder meg til felles treningssamling med de andre utøverne.

Godt i gang med planleggingen av sesongens løp. Påmeldt Norway Trail 2019, denne gangen som duo med Knut Helge Reiersgård. Det blir artig. Østmarka Crazy Gang er navnet på teamet. Om ikke anna kan man jo leve opp til det Har ikke kjørt duo siden jeg kjørte Norway Trail første gang i 2013 med Johnny Blingsdalen. Det var moro. Første løp i sesongen blir tradisjon tro Hamar Hundekjørerfestival, og så får man se om resten av løpene man planlegger lar seg gjennomføre. Jeg fikk ikke kjørt Norway Trail 2018 på grunn av at hundene hadde mage- og tarminfeksjon, så jeg håper på bedre lykke denne gangen. Hundene fungerer så langt veldig bra på trening. Med innkjøp av en Trollvogn har jeg kunnet variere barmarkstreningen mer. Det håper jeg at vil gi uttelling på vinterens løp.

Huskyville-hunder ute i verden..
Selv om jeg ikke har kjørt noen barmarksløp selv har flere Huskyville-hunder vært på barmarksløp denne høsten. På NSHKs høstsamling 2018 var det flere som hadde Huskyville-hunder med på spannet. Cecilie Husebø-Isaksen kjørte 6-spann vogn og vant sin klasse. Huskyville's Østmarka Grevling "Skye" var en del av teamet. Anne Spangen ble nr 3 i samme klasse. Hun hadde blant annet med Huskyville's Skjelbreia Colt (se månedens bilde November) i led, Huskyville's Apache Badger og Huskyville's Whisky Macallen "Eminem" på teamet. June Ellingsen ble nr 4 i samme klasse med Huskyville's Honningbarna Bjørn med i teamet. Kristin Ranem Rønsdal kjørte med Huskyville's Whisky Oban "Dennis" i teamet i klassen 4-spann vogn A. Unni Øygard kjørte sykkel 1-spann og vant sin klasse med Huskyville's Østmarka Røver. Rolv Herstad kjørte sykkel 1-spannog ble nr 2 med Huskyville's Apache Big Buffalo "Uule". Veronica Strand har virkelig tatt steget opp i de store konkurranser og kjørte barmarks-NM samme helg med Huskyville's Østmarka Hegre "Java". Veronica kjørte 2-spann sparkesykkel i barmarks-EM i Nybro, Sverige siste helga i oktober. Vi heier på Veronica, Java og Luna! På Barmarksfestivalen 2018 (Mush og Drammen Trekkhundklubb) kjørte Ylva Kleiven med Huskyville's Apache White Mountain og Nordysak Encore-Ecoteko "Finland". Utrolig moro at så mange har vært aktive og kjørt med Huskyville-hunder! Det lover godt for vinteren.

Petruscka har blitt bestemor igjen..
Petruscka har blitt bestemor for fjerde gang! Først ute var Huskyville's Østmarka Sølvrev "Blaze" som ble far til et flott kull i Sverige i 2017. Igloo (hann) fra det kullet ligner utrolig mye på Petruscka mens Love (tispe) ligner utrolig mye på bestefar Echo. Veldig artig å se. Igloo har til og med de samme flekkene Deretter ble min egen Huskyville Whisky Tallisker far til Engene-kullet sommeren 2017. Her beholdt jeg Glitter (Glittertind) og Stas (Spåtind). Sommeren 2018 ble Tallisker far til et kull hos Rodeløkka kennel. De ligner masse på sin far og Petruscka ble bestemor for tredje gang. Jeg var interessert i valp fra dette kullet men det ble bare tre valper. De blir alle værende på Rodeløkka kennel. Det blir gøy å følge med dem. I september i år fikk Huskyville Østmarka Gaupe "Kajsa" hos Simen Ensby seks valper. Jeg har kjøpt noen av disse valpene...

Noen kommer og noen går..
Lille Blomst, Modig og Røver jr (fra Simen Ensby) flyttet til Kennel Huskyville sent oktober. De er 9 uker i skrivende stund, veldig livlige og morsomme. Disse blir et bra tilskudd til kennelen da jeg ikke fikk egne valper selv denne sommeren. Finland (Nordysak Encore-ecoteko) skal nyte "pensjonisttilværelsen" sammen med White hos Ylva og Merethe Kleiven. Jeg vil fortsatt stå som eier. Det samme gjelder for Ulveheia's Filifonka. Hun har flyttet til noen gode venner av meg i Stavanger. Der skal hun bo sammen med Arn, en kjempestor Alaskan Malamute - som hun allerede sjefer over. He he he. Whinnie er fortsatt på prøve hos familien Astad, men de rapporterer at det går veldig bra så da får vi se om Whinnie flytter etter hvert til hovedstaden.

Ellers går jeg og håper på at Sota kommer i løpetid snart da planen er å parre henne med Crazy....

God høst!


September 2018

Ingen valper
Røntgen viste ingen valper på Lotto så da får man heller prøve igjen på neste løpetid.

Whinnie
Huskyville's Whisky Dalwhinnie, Whinnie til daglig, har vært på helgebesøk hos familien Astad og det fungerte veldig greit. Hun er dermed så heldig at hun skal få være med på fjellet i høstferien. Dersom det fortsatt fungerer like bra så kan det hende de tar over Whinnie. Da vil hun i hvert fall få det helt supert.

Bjørk
Huskyville's Skjelbreia Bjørk som eies av Lillian Espetvedt Bjørkhaug har vært på NKKs internasjonal utstilling i Rogaland. Hun fikk en VG som jo ikke er så aller verst på en slik utstilling Bjørk trives som bare det hos Lillian og flokken der har vokst litt etter litt. Det er spesielt Traske som er hennes nye personlige favoritt.
Sensommer 2018

Etter en varm sommer har treningsaktivitetene tatt seg opp igjen på kennel Huskyville. Hundene som vil gå i trening denne høsten er: Søsknene "Honning" (Honey Dew) og "Crazy" (Crazy Horse) fra Huskyville's Apache-kull, "Finland" (Nordysak Encore-ekoteko), "Mustang" (Huskyville's Skjelbreia Mustang), "Binna" (Huskyville's Honningbarna Binna), søsknene Tallisker og Dalwhinnie fra Huskyville's Whisky-kull, brødrene Gråbein og Musvåk fra Huskyville's Østmarka-kull, søsknene Glittertind "Glitter" og Spåtind "Stas" fra Huskyville's Engene-kull og den nye hunden "Sota" Vargteam's Sorte Jente. "Lotto" (Good Mushing Ehdoton-esimerkki) har foreløpig "permisjon". Lotto ble parret med Run before beauty's Homer og jeg håper at hun er drektig.

Sota
Denne sommeren flyttet Vargteam's Sorte Jente inn på kennelen. Her ble hun døpt Sota til daglig. Hun er etter gamle Vargteam-linjer og jeg håper at hun kan være en verdig partner til Crazy i avlssammenheng. Sota er en herlig hund med godt humør, trekkiver i massevis og gode diplomatiske evner. Hun ble øyelyst og gonoskopiert med tanke på avl 29.8.2018. Dessverre har Sota trange vinkler så her må jeg være ekstra påpasselig i forhold til avkom og genetikk. Crazy er heldigvis gonoskopiert fri.

Valper
Lotto ble parret med Homer 17.7.2018 og jeg håper veldig på valper. Dersom Lotto er drektig blir det neppe noe stort kull. Blir det født mer enn to valper vurderer jeg å selge noen fra dette kullet.

Besøk
Det har vært flere besøk i kennelen i sommer. Foruten gode venner av oss og hundene så har familiene Fjørtoft og Astad vært på besøk. Familien Fjørtoft kjøpte valp av siste kull; "Bowie" (Huskyville's Engene Dovre) fra Engene-kullet. Det var utrolig morsomt å se hvor glad "Stas" (Huskyville's Engene Spåtind) var for å se igjen brodern de tok helt av og begge var bra slitne etter besøket. Glitter (Huskyville's Engene Glittertind) ville selvsagt også være med på leken men var mest opptatt av å sjefe. Finland husket også Bowie godt og tok imot ham med lek og knøvling... Bowie hadde vokst seg stor og sterk, og er nå mye høyere enn bror Stas og far Tallisker. Det ligger jo noen langbeinte Atle Eikevik-hunder bak i familien. Familien Astad vurderer å anskaffe seg en SH-tispe, og vi får se om det er noen av Huskyville-hundene som passer.


Bowie koste seg i all oppmerksomheten fra søknene Glitter og Stas, og farmor Petruscka.


Stas møter bruttern.


Mustang falt veldig for Oskar Fjørtoft og lurte på om det ikke var mulig med litt mer kos... Foto: Øydis Fjørtoft
Mai 2018

Løpssesongen ble ikke helt som forventet denne sesongen. Hamar Hundekjørerfestival gikk voer all forventning og vi kom inn som nr. 1. Men det ble ikke flere løp denne sesongen etter dette. Jeg hadde influensa i forkant og under NM, og hundene var ikke helt i form til Norway Trail 2018. Jeg måtte derfor melde meg av begge løpene og det var veldig leit. Men hundene er i fin form igjen og jeg håper på å holde meg unna influensaen neste sesong...

Oppdatering Engene-kullet
Glitter og Stas (Glittertind og Spåtind) går nå i trening med de voksne. Jeg er imponert! De har en drive og styrke som jeg ikke har opplevd siden Honning, Crazy og White fra Apache-kullet var unghunder. Det skal bli utrolig moro å se den videre utviklingen på dem i sela. De er ganske gærne, og har en voldsom stemmeprakt...
Kayuh har ikke fått så mange utedøgn som matfar Kjell Jonsson hadde håpet på. Kayuh måtte dessverre operere en skulder i vinter men det ser ut til å gå bra. Han har løs brusk i den ene skulderen som har plaget ham. Siste kontroll viste god progresjon selv om han selvsagt har litt lite muskelmasse på den siden. Han kan nå være med på tur igjen. Vi håper alle på rask bedring og at han kan bli den flotte turkameraten han var ment å være. Det rapporteres at Kayuh sjarmerer alle. Det var ikke uten grunn at han fikk tilnavnet "klovnefjes" hjemme på kennelen.
Bowie (Dovre) derimot har fått være med på lange skiturer i vinter. Han trives veldig godt med sin matfar Oskar Fjørtoft. De er ivrige turkamerater, og Oskar har gått til innkjøp av en sparkesykkel for å opprettholde de morsomme treningsturene. Bowie rapporteres om å være en veldig snill og kosete gutt, som går veldig bra sammen med kattene Siri og Bajas i huset. Bowie var definitivt den snilleste i kullet, og det at han går bra sammen med både store og små hunder kommer ikke som noen overraskelse. Han har alltid vært veldig flink på språk, selv om han var kanskje vel pysete som liten. Løpe hjem fordi man blir skremt av en lite Chihuahua med sløyfe liksom...


Bowie og Siri hviler på sofaen. Foto: Øydis Fjørtoft


Glitter nyter vårsolen. Foto: Henriette Retter

Avlsplaner
Hverken Lotto eller Honning har kommet i løpetid enda, selv om de fleste andre tispene på kennelen nå er ferdig. Jeg håper allikevel at de kommer sent men godt så jeg har ikke gitt opp håpet om noen småtasser på Engene i sommer. Blir spennende å følge med videre. Ellers håper jeg på en parringsvalp eller to fra kennel Rodeløkka. Men der venter de også fortsatt på løpetid. Det er typisk, når man endelig vil avle noen kull da kommer ikke løpetiden, men når man absolutt ikke har tid eller ønsker valper da kommer alle tispene i løpetid sporenstreks he he he


Hva? Valper jeg? Ikke med det første... Lotto i vårsolen..


Februar 2018

Oioioi, jeg ser noen henger etter med oppdateringene på nyhetssiden.... Glitter og Stas vokser seg store og fine og har vært på sin første tur i sele. Det gikk over all forventning og 7 km ble tilbakelagt på kort tid. Begge er noe reserverte/usikre men tør ganske fort opp etter hvert som de får mer erfaring i livets realiteter. I disse er det mye vilje og mye kraft så det skal bli gøy å kjøre mer med dem framover.


Hamar Hundekjørerfestival ble avviklet første helgen i januar. Det ble en 1.plass i 6-spannsklassen med sammenlagt tid 52:48 på 2 x 13 km. Flotte løyper og fantastisk arrangement. Hundene som gikk var lederne: Crazy (Huskyville's Apache Crazy Horse) og Lotto (Good Mushing Ehdoton-esimerkki), brødrene Musvåk og Gråbein fra Huskyville's Østmarka-kullet, og Tallisker (Huskyville's Whisky Tallisker) og Finland (Nordysak Encore-ekoteko) i wheel. Mustang (Huskyville's Skjelbreia Mustang) var utlånt til Marianne Larsen på løpet. Veldig fornøyd med hundene og spesielt Musvåk og Gråbein som gikk sitt første løp og taklet det med glans. Skulle ha kjørt NM også men da var jeg dessverre syk med influensa.


Avlsplaner
Jeg har planer om flere kull denne våren. Honning (Huskyville's Apache Honey Dew) vil bli parret med Tallisker (Huskyville's Whisky Tallisker), Lotto (Good Mushing Ehdoton-esimerkki) med Heidiburgh's Ghost Echo (eier Viggo Jørgensen og Tora Kleven), og så er jeg alltid på jakt etter en god tispe til Crazy (Huskyville's Apache Crazy Horse) siden han er en av de beste hundene jeg har.
Nå er det oppkjøring mot Norway Trail 2018 som gjelder.Huskyville's Engene Glittertind. Foto: Henriette Johansen


Huskyville's Whisky Tallisker og hans mor Rodeløkka's Petruscka koser seg i husene sine. Foto: Henriette Johansen

Oktober 2017

Da har barmarkstreningen startet med det som innebærer av gjørmespising og våte hunder og eier. Hundene i trening denne sesongen er Crazy, Honning, Finland, Mustang, Lotto, Binna, Dalwhinnie, Tallisker, Gråbein og Musvåk. Petruscka og Filifonka er pensjonister men vil være med på noen av treningene da ingen av de innser at de er pensjonister!

Helgen 6 - 8. Oktober var hele Huskyvillegjengen på NSHKs høstsamling. Det var som vanlig utrolig hyggelig å møte igjen kjente folk og hunder. Veronica Strand gjorde det utrolig bra i 2-spann sparkesykkel med Java (Huskyville's Østmarka Hegre) og Luna. De vant ikke bare sin klasse men hadde raskest tid av alle startende også sykkel- og vognklassen. Veldig moro. Java har utviklet seg til å bli en riktig så fin og rask tispe. Fikk også sett igjen Huskyville's Østmarka Røver og Huskyville's Østmarka Grevling "Sky" som begge har vokst seg flotte.

Kennel Huskyville er allerede påmeldt Norway Trail 2018. Listen ble full i løpet av noen få dager så jeg er glad vi fikk plass. http://www.norwaytrail.no/ for mer informasjon om dette etappeløpet.

Noen kommer og noen går...
Bjørk (Huskyville Skjelbreia Birch Coulee) flyttet i mai til Lillian Espetvedt Bjørkhaug hvor hun både koser seg inne og er mye med på turer i fjellet. Bjørk er en herlig glad hund så jeg tror hun og Lillian vil få det morsomt sammen fremover. Det er lett å se at hun har fått en super tilværelse.
Snøgg flyttet i august til Stine Oppegård og Geirr Jakobsen hvor han kan nyte sin pensjonisttilværelse sammen med de to flotte Siberian husky damene Alasuq og Najak. Han også koser seg om innehund.
Jeg beholdt to valper fra Engene-kullet: Glitter og Stas det vil si Huskyville's Engene Glittertind og Huskyville's Engene Spåtind. Blir spennende å se hvordan de utvikler seg. Huskyville's Engene Dovre, kallenavn Bowie til daglig, har flyttet til familien Fjørtoft. Oscar, tenåringen i huset har lyst til å trene Bowie i lydighet og det ryktes at det går veldig bra på valpekurset Huskyville's Engene Kayuh har flyttet til Kjell Jonsson og Gry Katrin Reiremo og nyter en friluftslivstilværelse med mange teltturer.


Bjørk nyter livet hos Lillian. Foto: Lillian Espetvedt Bjørkhaug


Kayuh, 10 uker på telttur. Foto: Kjell Jonsson


Bowie i farta... Foto: Øydis FjørtoftMai 2017 - Valper på Engene

31.mai fødte Mustang fire valper. Det ble født tre hanner og en tispe. Det skulle vært fem men dessverre var det en tispe som ikke klarte seg. Alt står bra til med mor og barn, og de spiser seg fete Det er allerede to bortbestilte valper, blant annet skal en av hannene til Finland. Tispa skal bli igjen på kennel Huskyville, og kanskje jeg beholder en hannhund også.Hva sier du?? Er valpene mine inne i huset? Foto: Henriette Johansen

April 2017 - Det våres på Engene!

Sesongen er avsluttet for denne gang. Hundene har vært flinke men snømangel de første månedene har ført til mindre trening en ønsket. Hundene i trening denne sesongen har vært: Filifonka, Crazy, Honning, Finland, Bjørk, Mustang, Lotto, Binna, Tallisker og Dalwhinnie. De tre sistnevnte har jobbet seg inn på konkurransespannet og hadde sin første konkurransesesong i år. Det gikk over all forventning og de fortjener alle en plass på spannet Petruscka har blitt pensjonist og trives med det, selv om hun er like gæren som alltid på treningsturene. Ettåringene Musvåk, Gråbein og Røver har også blitt kjørt inn og det virker lovende. Musvåk og Gråbein blir værende på kennel Huskyville, mens Røver har flyttet til Løten og koser seg hos Torgeir Volden og datteren Unni Øygarden. Gjennomførte løp denne sesongen har vært Hamar Hundekjørerfestival sprint klasse C (2.plass), NM sprint (4.plass) og Norway Trail etappeløp mellomdistanse (24.plass). De to sistnevnte løpene er åpne løp hvor blandingshunder og renrasede hunder konkurrerer med hverandre. I tillegg kjørte Tom Andreassen inn til en 4.plass på Dørstokkmila i sitt aller første løp.

Forhåpentligvis blir det noen valper denne våren/sommeren/høsten. Huskyville's Skjelbreia Mustang parret seg med Huskyville's Whisky Tallisker 2.april og Mustang skal sjekkes om hun er drektig helgen 28-30.april. I tillegg er planen å parre NTCH Huskyville's Apache Honey Dew "Honning" med NTCH SE (POLAR) CH N SE UCH Heidiburgh's Echo, og Huskyville's Apache Crazy Horse med Gråbeintunet's Daphne. Så får vi se hva det blir til...Skal jeg kanskje bli bestemor? Hilsen Rodeløkka's Petruscka. Foto: Henriette Johansen

Nyheter 2011 - 2016