Mai 2018

Løpssesongen ble ikke helt som forventet denne sesongen. Hamar Hundekjørerfestival gikk voer all forventning og vi kom inn som nr. 1. Men det ble ikke flere løp denne sesongen etter dette. Jeg hadde influensa i forkant og under NM, og hundene var ikke helt i form til Norway Trail 2018. Jeg måtte derfor melde meg av begge løpene og det var veldig leit. Men hundene er i fin form igjen og jeg håper på å holde meg unna influensaen neste sesong...

Oppdatering Engene-kullet
Glitter og Stas (Glittertind og Spåtind) går nå i trening med de voksne. Jeg er imponert! De har en drive og styrke som jeg ikke har opplevd siden Honning, Crazy og White fra Apache-kullet var unghunder. Det skal bli utrolig moro å se den videre utviklingen på dem i sela. De er ganske gærne, og har en voldsom stemmeprakt...
Kayuh har ikke fått så mange utedøgn som matfar Kjell Jonsson hadde håpet på. Kayuh måtte dessverre operere en skulder i vinter men det ser ut til å gå bra. Han har løs brusk i den ene skulderen som har plaget ham. Siste kontroll viste god progresjon selv om han selvsagt har litt lite muskelmasse på den siden. Han kan nå være med på tur igjen. Vi håper alle på rask bedring og at han kan bli den flotte turkameraten han var ment å være. Det rapporteres at Kayuh sjarmerer alle. Det var ikke uten grunn at han fikk tilnavnet "klovnefjes" hjemme på kennelen.
Bowie (Dovre) derimot har fått være med på lange skiturer i vinter. Han trives veldig godt med sin matfar Oskar Fjørtoft. De er ivrige turkamerater, og Oskar har gått til innkjøp av en sparkesykkel for å opprettholde de morsomme treningsturene. Bowie rapporteres om å være en veldig snill og kosete gutt, som går veldig bra sammen med kattene Siri og Bajas i huset. Bowie var definitivt den snilleste i kullet, og det at han går bra sammen med både store og små hunder kommer ikke som noen overraskelse. Han har alltid vært veldig flink på språk, selv om han var kanskje vel pysete som liten. Løpe hjem fordi man blir skremt av en lite Chihuahua med sløyfe liksom...


Bowie og Siri hviler på sofaen. Foto: Øydis Fjørtoft


Glitter nyter vårsolen. Foto: Henriette Retter

Avlsplaner
Hverken Lotto eller Honning har kommet i løpetid enda, selv om de fleste andre tispene på kennelen nå er ferdig. Jeg håper allikevel at de kommer sent men godt så jeg har ikke gitt opp håpet om noen småtasser på Engene i sommer. Blir spennende å følge med videre. Ellers håper jeg på en parringsvalp eller to fra kennel Rodeløkka. Men der venter de også fortsatt på løpetid. Det er typisk, når man endelig vil avle noen kull da kommer ikke løpetiden, men når man absolutt ikke har tid eller ønsker valper da kommer alle tispene i løpetid sporenstreks he he he


Hva? Valper jeg? Ikke med det første... Lotto i vårsolen..


Februar 2018

Oioioi, jeg ser noen henger etter med oppdateringene på nyhetssiden.... Glitter og Stas vokser seg store og fine og har vært på sin første tur i sele. Det gikk over all forventning og 7 km ble tilbakelagt på kort tid. Begge er noe reserverte/usikre men tør ganske fort opp etter hvert som de får mer erfaring i livets realiteter. I disse er det mye vilje og mye kraft så det skal bli gøy å kjøre mer med dem framover.


Hamar Hundekjørerfestival ble avviklet første helgen i januar. Det ble en 1.plass i 6-spannsklassen med sammenlagt tid 52:48 på 2 x 13 km. Flotte løyper og fantastisk arrangement. Hundene som gikk var lederne: Crazy (Huskyville's Apache Crazy Horse) og Lotto (Good Mushing Ehdoton-esimerkki), brødrene Musvåk og Gråbein fra Huskyville's Østmarka-kullet, og Tallisker (Huskyville's Whisky Tallisker) og Finland (Nordysak Encore-ekoteko) i wheel. Mustang (Huskyville's Skjelbreia Mustang) var utlånt til Marianne Larsen på løpet. Veldig fornøyd med hundene og spesielt Musvåk og Gråbein som gikk sitt første løp og taklet det med glans. Skulle ha kjørt NM også men da var jeg dessverre syk med influensa.


Avlsplaner
Jeg har planer om flere kull denne våren. Honning (Huskyville's Apache Honey Dew) vil bli parret med Tallisker (Huskyville's Whisky Tallisker), Lotto (Good Mushing Ehdoton-esimerkki) med Heidiburgh's Ghost Echo (eier Viggo Jørgensen og Tora Kleven), og så er jeg alltid på jakt etter en god tispe til Crazy (Huskyville's Apache Crazy Horse) siden han er en av de beste hundene jeg har.
Nå er det oppkjøring mot Norway Trail 2018 som gjelder.Huskyville's Engene Glittertind. Foto: Henriette Johansen


Huskyville's Whisky Tallisker og hans mor Rodeløkka's Petruscka koser seg i husene sine. Foto: Henriette Johansen

Oktober 2017

Da har barmarkstreningen startet med det som innebærer av gjørmespising og våte hunder og eier. Hundene i trening denne sesongen er Crazy, Honning, Finland, Mustang, Lotto, Binna, Dalwhinnie, Tallisker, Gråbein og Musvåk. Petruscka og Filifonka er pensjonister men vil være med på noen av treningene da ingen av de innser at de er pensjonister!

Helgen 6 - 8. Oktober var hele Huskyvillegjengen på NSHKs høstsamling. Det var som vanlig utrolig hyggelig å møte igjen kjente folk og hunder. Veronica Strand gjorde det utrolig bra i 2-spann sparkesykkel med Java (Huskyville's Østmarka Hegre) og Luna. De vant ikke bare sin klasse men hadde raskest tid av alle startende også sykkel- og vognklassen. Veldig moro. Java har utviklet seg til å bli en riktig så fin og rask tispe. Fikk også sett igjen Huskyville's Østmarka Røver og Huskyville's Østmarka Grevling "Sky" som begge har vokst seg flotte.

Kennel Huskyville er allerede påmeldt Norway Trail 2018. Listen ble full i løpet av noen få dager så jeg er glad vi fikk plass. http://www.norwaytrail.no/ for mer informasjon om dette etappeløpet.

Noen kommer og noen går...
Bjørk (Huskyville Skjelbreia Birch Coulee) flyttet i mai til Lillian Espetvedt Bjørkhaug hvor hun både koser seg inne og er mye med på turer i fjellet. Bjørk er en herlig glad hund så jeg tror hun og Lillian vil få det morsomt sammen fremover. Det er lett å se at hun har fått en super tilværelse.
Snøgg flyttet i august til Stine Oppegård og Geirr Jakobsen hvor han kan nyte sin pensjonisttilværelse sammen med de to flotte Siberian husky damene Alasuq og Najak. Han også koser seg om innehund.
Jeg beholdt to valper fra Engene-kullet: Glitter og Stas det vil si Huskyville's Engene Glittertind og Huskyville's Engene Spåtind. Blir spennende å se hvordan de utvikler seg. Huskyville's Engene Dovre, kallenavn Bowie til daglig, har flyttet til familien Fjørtoft. Oscar, tenåringen i huset har lyst til å trene Bowie i lydighet og det ryktes at det går veldig bra på valpekurset Huskyville's Engene Kayuh har flyttet til Kjell Jonsson og Gry Katrin Reiremo og nyter en friluftslivstilværelse med mange teltturer.


Bjørk nyter livet hos Lillian. Foto: Lillian Espetvedt Bjørkhaug


Kayuh, 10 uker på telttur. Foto: Kjell Jonsson


Bowie i farta... Foto: Øydis FjørtoftMai 2017 - Valper på Engene

31.mai fødte Mustang fire valper. Det ble født tre hanner og en tispe. Det skulle vært fem men dessverre var det en tispe som ikke klarte seg. Alt står bra til med mor og barn, og de spiser seg fete Det er allerede to bortbestilte valper, blant annet skal en av hannene til Finland. Tispa skal bli igjen på kennel Huskyville, og kanskje jeg beholder en hannhund også.Hva sier du?? Er valpene mine inne i huset? Foto: Henriette Johansen

April 2017 - Det våres på Engene!

Sesongen er avsluttet for denne gang. Hundene har vært flinke men snømangel de første månedene har ført til mindre trening en ønsket. Hundene i trening denne sesongen har vært: Filifonka, Crazy, Honning, Finland, Bjørk, Mustang, Lotto, Binna, Tallisker og Dalwhinnie. De tre sistnevnte har jobbet seg inn på konkurransespannet og hadde sin første konkurransesesong i år. Det gikk over all forventning og de fortjener alle en plass på spannet Petruscka har blitt pensjonist og trives med det, selv om hun er like gæren som alltid på treningsturene. Ettåringene Musvåk, Gråbein og Røver har også blitt kjørt inn og det virker lovende. Musvåk og Gråbein blir værende på kennel Huskyville, mens Røver har flyttet til Løten og koser seg hos Torgeir Volden og datteren Unni Øygarden. Gjennomførte løp denne sesongen har vært Hamar Hundekjørerfestival sprint klasse C (2.plass), NM sprint (4.plass) og Norway Trail etappeløp mellomdistanse (24.plass). De to sistnevnte løpene er åpne løp hvor blandingshunder og renrasede hunder konkurrerer med hverandre. I tillegg kjørte Tom Andreassen inn til en 4.plass på Dørstokkmila i sitt aller første løp.

Forhåpentligvis blir det noen valper denne våren/sommeren/høsten. Huskyville's Skjelbreia Mustang parret seg med Huskyville's Whisky Tallisker 2.april og Mustang skal sjekkes om hun er drektig helgen 28-30.april. I tillegg er planen å parre NTCH Huskyville's Apache Honey Dew "Honning" med NTCH SE (POLAR) CH N SE UCH Heidiburgh's Echo, og Huskyville's Apache Crazy Horse med Gråbeintunet's Daphne. Så får vi se hva det blir til...Skal jeg kanskje bli bestemor? Hilsen Rodeløkka's Petruscka. Foto: Henriette Johansen

Nyheter 2011 - 2016