Tispe, 20 kg, 58 cm, mørk grå/hvit, blå øyne, f.12.05.06.

Frya er sterk og hardtarbeidende! Hun er prøvd i alle posisjoner i spannet og går meget godt overalt. Hun er også prøvet et par ganger i singelled med bra resultat. Frya liker aller best gallopp og responderer raskt på fartskommandoer. Frya har vært en av de beste hundene på spannet siden sesongen 2007/2008. Jeg er veldig fornøyd med henne i led og derfor går hun mye i front sammen med Pippi eller søsteren hennes Freia. Frya er alltid blid, hun er stille i hundegården og veldig selvsikker. En mønsterhund! Hun takler det meste med godt humør. Det være seg nye miljøer eller nye situasjoner. Selv om hun er selvsikker er hun ganske myk. Hun unngår konflikter og viker unna de andre hundene hvis det oppstår en spent situasjon. Frya er småspist og litt vanskelig å få i drikke. Med unntak av vomsuppe da... Frya har desverre sterk grad av HD. Det kom som et sjokk siden hun er så ivrig som trekkhund. Trekkhundmessig og gemyttmessig er hun helt soleklart en av mine favoritter så jeg synes dette er veldig trist.

Sesongen 2010 begynte HD'n å melde sin ankomst. Merket dette spesielt under et sprintløp på Lygna. Frya synes ikke lenger at det er morsomt å løpe fort på harde spor. Hun går derfor over i pensjonistenes rekker - og trenger ikke lenger å væreløpshund. Hun fungerer greit på barmarkstreningen, men virker noe øm etter trening. Frya er derimot like ivrig som alltid - det er i hvert fall ikke viljen det står på!

Frya ble avlivet i midten av februar 2011. Hun hadde da begynt å merke HD'en også i hverdagen. Hun var imidlertid like blid og hengiven som alltid, så avgjørelsen var vanskelig. Hun var en flott hund som jeg kommer til å savne lenge.

HD-rtg: Sterk grad (E)
Oppdretter: Tom Arne Kristiansen
Far: Spoti
Mor: Susi

Løp: Diverse løp 2008-2010 se resultatsiden
Utstilling: BIM-valp. Det blir nok med dette resultatet da hun har vokst seg for høy og er således utenfor rasestandarden.

Fryas bilder
Stamtavle
Frya Spoti Tixsie's Joe Tixsie's Rocky Tucker
Skallerøds Windy
Tixsie's Froya Teamster's Snake
Rena
Piccola Giovanna Av Vargevass Robin Hood Av Vargevass-A Kermit Av Vargevass-A
Cassiopeia Av Vargevass-A
Black Sabbath Av Vargevass-A Scotty Av Vargevass-A
Samba Av Vargevass-A
Susi Gaul Junior Vargteam's Fredrik
Vargteam's Tine
Lotte Vargteam's Balder
Freidig
Luna Pablo Av Vargevass Simson Av Vargevass
Gitana Av Vargevass
Curly Robin Hood Av Vargevass-A
Idun Av Vargevass
5 generasjoners innavlsgrad: 3,491 (DogWeb)