Løpskjøring

2020

Denne sesongen skulle jeg som sportsfaglig leder i Norsk Siberian Husky klubb arrangere løp så meldte meg ikke på noen løp. Fra og med mars ble alle idrettsarrangement avlyst grunnet Koronaviruset.

2019

*Norway Trail MD Etappeløp

Pool max 12 hunder, 211 km
Vinterens vakreste eventyr med fantastiske løyper og hyggelige folk! Ingen andre SH-spann med i år så år vant vi en suveren sisteplass av antall fullførte i konkurranse med topptrente hounds. Knut Helge Reiersgård og jeg kjørte duo. Det har jeg ikke gjort siden første NT i 2013 hvor jeg kjørte sammen med Johnny Blingsdalen. Knut Helge kjørte de fleste av etappene. Fungerte fint men vi skulle gjerne ha et bedre toppet spann da han hadde litt småskader på hundene og mine ikke var trent for lengre etapper dette året. Men vi hadde i hvert fall 12 hunder 
Totalt: 13:34:32
(24/26)

*NM 9-10.2.2019*

10-spann sprint World Cup – åpen klasse
Hunder: Lotto & Binna i led, Glitter & Mustang i point, Musvåk & Tallisker, Crazy & Stas i wheel. Ikke et løp etter planen og alt for kort tid siden vi kom hjem fra Frankrike. Hadde ikke fått til å holde dem i gang underveis på reisen hjem og de hadde stått for lenge. Men man lærer så lenge man lever. Men artig å kjøre i samme klasse som blandingshundene igjen, selv om plasseringen ikke blir all verden. Stas som hadde stått lengst måtte tas ut dag 2.
Totalt: 2:30:05
(6/7)

*IFSS VM Frankrike 29/1-2/2.2019*

6-spann sprint RNB
Hunder: Crazy & Lotto i led, Mustang, Binna, Musvåk og Tallisker byttet på å være I team og wheel. Rent sportslig sett så ble VM en stor skuffelse. Synes jeg hadde bra hunder før jeg reiste. Men allerede dag 1 ble det trøbbel. Hundene gikk for så vidt bra og Crazy og Lotto var superledere og tulla seg ikke bort i noen kryss. Kjappe på kommandoen og heiv seg riktig vei. Det var en litt krevende løype i starten og jeg var overrasket over at såpass mange kjørte på. Men det tok ikke lang tid før jeg tok igjen en franskmann som hadde mistet spannet. Da var det jo bare å ta gubben på sleden da og ha han med som passasjer til nærmeste løypepost. Han hadde tryna i en hårnålsving og mistet spannet. Men kun seks hunder og to på sleden i et sprintløp…. Det blir det ikke mye god plassering av!! Så jeg var egentlig ute av konkurransen allerede da. Dag 2 kom med strålende sol og varme – det likte ikke Crazy noe særlig. Både han og Tallisker ble påvirket av varmen og det var bare å ta tida til hjelp. Passerte noen på løypa som hadde det enda verre enn mine.. Følte med dem. Lotto, Musvåk og Mustang derimot var ivrige og jagde fart. Kjørte meg opp en plass og det gikk bedre enn med en ekstra franskmann på sleden…. Dag 3 ble dessverre avlyst på grunn av et voldsomt snøvær. Det var veldig synd for meg for jeg hadde trent en del brøyting i forkant, og tror kanskje hundene kunne gjort det enda litt bedre da. Men sånn er det. Frankrike var uansett en flott opplevelse. Løpet gikk på 1800 m.o.h

*Dørstokkmila 13.1.2019*

4-spann sprint RNB
Hunder: Crazy & Stas i led, Glitter og Binna i wheel. Dette fungerte veldig bra. Fin flyt i spannet og veldig fornøyd med hundene. Mustang og Musvåk var utlånt til Veronica Strand som vant 4-spanns klassen. De gikk superbra. På Veronikas spann var det kun Huskyville –hunder! Java og Røver (søster og bror til Musvåk) i led, samt Mustang og Musvåk. Det er ganske artig 
(3/7)

*Hamar Hundekjørerfestival 5-6.1.2019*

8-spann sprint RNB
Hunder: Crazy & Lotto i led dag 1 / Crazy & Binna i led dag 2, Honning & Binna i point dag 1, Glitter & Stas, og Musvåk & Tallisker i wheel. Første dag gikk fint og hundene løp bra, lå som nr 3. Litt løse løyper rundt Åsagahøgda og hundene ble nok mer slitne enn jeg trodde. Dag to ble derfor nesten katastrofe. Stas løp seg tom og jeg måtte bremse for at han skulle henge med. Derfor ble det trav på et sprintløp! Jeg har jo kjørt unge sprinthunder før så jeg burde visst bedre og porsjonert kreftene til unghundene første dagen. Men av og til må man få seg en nesestyver for å huske… :D Ramla ned en plass sammenlagt, men hadde dårligst tid på dag 2. Lotto ble halt etter første dagen så hun ble satt ut. Musvåk og Tallisker gikk veldig bra i wheel. Mustang var lånt ut til Veronica Strand som kjørte 4-spann sprint.
Totalt: 1:25:41
(4/5)

2018


*Hamar Hundekjørerfestival

6-spann sprint RNB
Hunder: Crazy & Lotto i led, Musvåk og Gråbein, Tallisker & Finland i wheel. Hundene gikk veldig bra, og løypene var flotte! Veldig fornøyd med brødrene Musvåk og Gråbein som gikk sitt første løp! Mustang var lånt ut til Marianne Larsen.
Totalt: 52:48
(1/6)

2017

*Norway Trail 5-11.3.2017, MD etappeløp*

Pool max 12 hunder, 215 km
Hunder: Crazy (led), Lotto (led), Honning (led), Bjørk og Mustang (team), Binna(team), Whinnie og Tallisker (team), Finland og Filifonka (wheel). En fantastisk flott uke på Norway Trail med mye sol. Hyggelige folk, bra løyper, hardtarbeidende arrangørteam og helt nydelig terreng å kjøre i. Det er så fantastisk fint på fjellpasseringene når det er fint vær. Deltok med ti hunder og det ble en skikkelig debut for Lotto, Binna, Whinnie og Tallisker på både mellomdistanse og etappeløp. Dette er deres første sesong på både sprint og mellomdistanse. De gjorde en solid innsats og solgte seg inn på konkurransespannet! Mustang måtte i sleden en dag men gikk knallhardt resten av etappene. Crazy, Honning og Finland er rutinerte og var veldig gode å ha - Crazy og Finland dro opp farta også. Pålitelige og arbeidsomme og Honning taklet en krokodillepassering imponerende bra. Hun er seig og trygg og god å ha på spannet. Bjørk, som gikk så veldig bra sist gang jeg kjørte Norway Trail (2015), gikk bra på sin første etappe men vegret på neste. Hun fikk derfor fri resten av Norway Trail, og jeg fortsatte med ni hunder. Jeg synes at det gikk veldig bra på tross av fire urutinerte hunder på spannet og at Bjørk gikk ut etter en etappe :D det er tøft å skulle stille opp mot de erfarne houndsspannene men moro er det lell. Norway Trail er absolutt det beste løpet jeg deltar på.
Totaltid: 13:06:40
(24/31)

*NM Sprint og MD 18-19.2.2017*

6-spann sprint, 2 x 12 km
Hunder: Honning (led), Lotto (led), Mustang og Tallisker (team), Whinnie og Finland (wheel). Finfine løyper på Hamar Hundekjørerarena. Flott løp men hundene kunne helt klart ha gått bedre. De virket litt varme. Det ble en 4.plass som jeg er veldig fornøyd med selv om ikke løpet var optimalt. Gull og sølv gikk til houndspann og bronsen gikk til et Alaska huskyspann. Jeg ble derfor beste Siberian huskyspann og er veldig fornøyd med det.
Totaltid: 1:08:15
(4/7)

*Dørstokkmila 15.1.2017*

6-spann sprint, 12 km
Hunder: Crazy (led), Honning (led), Mustang og Bjørk (team), Finland og Filifonka (wheel)
Tom Andreassen kjørte sitt første løp, og det var litt av et løp! Dørstokkmila gikk denne gang på Lillehammer Birkebeinerstadion i et kraftig kupert terreng! Opp og ned og opp og ned... Tom rapporterte om at i oppoverbakkene kicket astmaen inn mens i de bratte utforkjøringene kicket angsten inn. I tillegg slo Crazy seg vrang og ville inn på et dårlig spor som ført mot et sauefjøs. Der var det ikke ankerfeste og mens han drev å balet med dette bestemte Filifonka seg for å tygge på alt som var av tau og liner... Tom gjennomførte løpet med en slede som også var for liten for ham så dette ble litt av en ilddåp! Jeg er imponert over at han beholdt sitt gode humør og gjennomførte med stil.
(4/5)

*Hamar Hundekjørerfestival 7-8.1.2017*

2 x 11 km, Sprint 6-spann klasse C
Hunder: Honning (led), Lotto (led), Binna og Mustang (team), Whinnie og Tallisker (wheel)
Hamar Hundekjørerfestival er alltid et morsomt løp å delta på. Mange deltakere, hvorav mange er folk man ser igjen for første gang etter nesten ett år. Sosialt og en arrangørstab som alltid legger seg i selen for å gjennomføre et bra arrangement. Første løpet for Lotto, Binna, Whinnie og Tallisker ergo var det bare halvparten av spannet som var rutinerte løpshunder. Vel gjennomført og jeg var stolt av unghundene.
Totaltid: 49:12
(2/3)

2016

Dessverre ingen løp denne sesongen. Jeg var tatt ut på Norges Hundekjørerforbunds landslag og skulle kjøre VM på Savalen. Men var uheldig og falt på isen og fikk venstre albue ut av ledd. Dette var såpass alvorlig og alle ligamenter og sener ble strukket så jeg ble sykemeldt 3.5 mnd

2015

*Norway Trail -.3.2015, etappeløp*

Hunder: Crazy (led), Bjørk og Mustang (team), Petruscka og White (team), Finland og Filifonka (wheel), Tuva (led og team, lånt), Daphne (led og team, lånt) og Welma (led og team, lånt), Memphis (team, lånt). En fantastisk flott uke på Norway Trail med mye sol. Hyggelige folk, bra løyper, hardtarbeidende arrangørteam og helt nydelig terreng å kjøre i. Hundene var utrolig flinke og jeg er veldig stolt av den prestasjonen de gjorde. Alt for lite trening (kun 14 km turer) og kennelhoste med langvarig stillstand og allikevel hadde jeg mye galopp på alle flater og slake motbakker i 40-50km. Hundene gjorde virkelig jobben sin og vi ble 2.beste Siberian huskyteam - slått av Marcel Jørgensen men jeg er kjempefornøyd med neste 10 minutters ledelse på gullmedaljevinneren fra VM Malin Sundin.

Jeg hadde med 11 hunder til Norway Trail, 7 egne og 4 lånte. Dessverre fikk Memphis kennelhoste og gikk bare en dag. De tre tispene jeg lånte var kjempegode og enkle å ha med å gjøre. Stor takk til Gråbeintunet kennel. Crazy var supergod, Mustang, Bjørk, Filifonka og Finland var gode, spesielt Bjørk var imponerende seig. Petruscka gikk ut etter første dag. Hun har slitt med noen låsninger i bekkenet etter valpekullet. White gikk ut etter to dager. Dermed hadde jeg et 8-spann som jeg konkurrerte med, men de var til gjengjeld til å stole på. Norway Trail er absolutt det beste løpet jeg deltar på.
(17/22)

*VM i Scharnitz, Østerrike 19-22.2.2015*

3 x 14km, 6-spannsklassen
Hunder: Crazy og Petruscka i led to dager, Mustang i point to dager og led en dag, Bjørk i point alle dager, Filifonka og Finland i wheel alle dager. Finfine løyper med noe slush utover dagen grunnet varmen. Hundene gikk bra men var ikke helt seg selv etter lang tid med kennelhoste. Dag 1; tid 00:34:38 (snitt 24.4), Dag 2; tid 00:34:57 (snitt 24.2) og Dag 3 tid; 00:36:30 (snitt 23.1). Dette var selvsagt alt for dårlig i forhold til det selskapet vi konkurrerte i og det ble en 20 plass totalt. Hadde selvsagt håpet på en bedre plassering når man skulle delta i et verdensmesterskap. Scharnitz og Østerrike var fantastisk.
Totaltid: 1.46:06
(20/26)

*Åpent NM - sprint og mellomdistanse 16-18.1.2015*

2 x 14km, 1 x 16km sprint, 8-spannsklassen
Hunder: Crazy og Petruscka i led alle dager, Mustang og Bjørk i point alle dager, White i midten kun to dager (ikke fullført), Filifonka og Finland i wheel alle dager. Finfine løyper med enkelte løse partier. Hundene gikk veldig bra dag 1; tid 00:33:02 og vi lå på 2.plass i Nordic Breed klassen etter nederlandske Andrè Van Der Brink. Startet med 7 hunder i 8-spannsklassen da Honning var så uheldig å delvis ryke noen sener på glattisen løs på torsdag - dagen før løpet!! Litt tyngre spor dag 2; tid 00:33:47 men fortsatt god driv i hundene. Lå fortsatt som nr. 2 men nå hadde svenske Nina Plesner Dannevall kjørt seg opp til bare 4 sek bak meg!! Merket at noe ikke stemte helt med White. Han var litt øm i korsryggen så lot han stod over dag 3. Dag 3 gikk heller dårlig - med 6 hunder i 8-spannsklassen og en leder; Petruscka, som begynte å skrubbe. Måtte holde farta litt nede på grunn av henne og hadde dårligst tid av alle: 00:40:10 siste dagen. Det viste seg at hun hadde en kraftig låsning i bekkenet så ikke rart at hun skrubbet litt. Jeg synes hun var veldig tapper. Crazy var absolutt den beste hunden på spannet disse dagene. Ble nummer 3 sammenlagt i Nordic Breedklassen, kun 10 sek bak Nina Dannevall på andre plass. I Norgesmesterskapet ble både A-klassen (blandingshunder) og NB klassen slått sammen - der ble jeg 3 beste norske og vant bronse!!! Det var et stort øyeblikk å få medaljen over hodet! Totaltid: 1.46:59 Resultater:
NB-klassen 3/5
NM 3/5
Med utenlandske kjørere (6/8)

2014

*Norway Trail 2-8.3.2014, etappeløp*
Hunder: Crazy og Honning i led, Bjørk og Mustang (team), Petruscka og White (team), Finland og Filifonka (wheel). En flott uke på Norway Trail med varierende vær og mye snø. Hyggelige folk, bra løyper - men litt dårligere enn i fjor grunnet snø og vind, hardtarbeidende arrangørteam og helt nydelig terreng å kjøre i. Hundene var flinke men bar preg av å ha stått for lenge mens jeg var på jobbreise i Etiopia. Det hjalp ikke at jeg til slutt var nede i kun 5 hunder heller... Men hundene gjorde jobben og vi ble 2.beste Siberian huskyteam - slått av Tore Hunskår og hans flotte hunder.
Jeg hadde med meg 8 hunder og stilte således litt dårligere enn de som hadde fulltallige 12 hunder i poolen. Til gjengjeld hadde 7 av disse 8 gått Alpen Trail. Jeg håpet at det lange avbrekket i treningen ikke skulle slå veldig ut, men jeg synes hundene manglet den flyten de hadde i alpene. White ble skadet på første etappe - han havnet utenfor sporet og pådro seg et lyskestrekk og var således ute resten av løpet. Petruscka knakk en klo da hun hoppet ut av buret før 3.etappen og var således ikke med de tre siste dagene. Mustang fikk en hoven tå etter nest siste etappe og sto derfor over siste etappe. Litt kjedelig for hun er en av de raskeste hundene jeg har. Alt i alt er jeg fornøyd med hundene og at jeg klarte å holde de andre SH-kjørerne (og 3 AH/Houndsspann) bak meg. Jeg kjørte med et spann som bestod av betydelig mindre hunder enn de fleste andre, med unntak av første etappe. Jeg brukte 3 timer og 7 minutter mer i sporet enn vinneren sammenlagt.
(16/22)

*Norsk Siberian Husky Klubbs Vintersamling 2014*
2 x 20 km sprint, 8-spannklassen
Hunder: Crazy & Honning (led), Mustang & Bjørk (team), Filifonka (team), White & Finland(wheel). Flott tur på snaufjellet. Heldige med været. Hundene gikk bra, men litt vanskelige å få opp i galopp etter Alpen Trail.
Dag 1. Litt løse spor. Tid 1:06:48 Dag 2. Bedre spor. Tid 1:07:23 Total: 2:14:11
(1/3)

*Alpen Trail 17-25.1.2014, etappeløp*
7 etapper i Rodeneck Lüsen - Prags - Toblach - Sexten
Hunder: Crazy & Honning (led), White, Mustang & Bjørk (team), Filifonka & Finland (wheel). En fantastisk opplevelse å delta på Alpen Trail. For et flott løp! Utrolig flott natur, hyggelige folk (en stor familie av kjørere og stab...), utfordrende løyper, hardtarbeidende arrangørteam og helt nydelig terreng (mye opp...). Hundene var utrolig flinke. De slet seg veldig ut den første dagen hvor vi kavet i 60 cm nysnø... Men kom seg utover i løpet. Jeg var spent på de to 60km etappene i Prags hvor det ogs er størst høydeforskjell (1914m) men da var de utrolig flinke og vi begynte å hale innpå et houndsspann som lå på plassen foran oss. Desverre klarte vi ikke å kjøre inn alt men jeg er førnøyd med at jeg tok inn rundt 20 min på de tre siste etappene. Ble beste siberianspann i min klasse. Dette løpet kan anbefales! Men det er best å komme forberedt, og ha trent litt sjøl også....
Totalt km: 299,4, total forskjell på høydemeter: 9299
Totaltid på sporet: 21:49:26
Sammenlagt: 8/13 startende

2013

*Norway Trail 4-9.3.2013, etappeløp*
Opplevd en flott uke på Norway Trail. For et fantastisk løp! Hyggelige folk, knallbra løyper, hardtarbeidende arrangørteam og helt nydelig terreng. Hadde for lite trening for å kjøre så lange etapper - men med DUO systemet kunne man være med allikevel. Kjørte DUO sammen med Johnny Blingsdalen. Vi kjørte hver våre 6 hunder. Jeg kjørte to av etappene; tirsdag 51km og lørdag 22km. Hundene var flinke, men 51 km ble litt i lengste laget for mine hunder som ikke hadde grunnlaget for slike etapper. Men en god erfaring. Hundene klarte seg bra i 40km, men så datt det litt sammen. Lørdagen gikk fint, og jeg slapp å ende helt sist på lista... Men sammenlagt ble det ingen fest. Johnny og jeg hadde ingen andre mål for løpet enn å gjennomføre og det klarte vi i det minste.
(23/23)

*NSHKs vintersamling 22-23.2.2013, 2 X 16km (nærmere 18km)*
Knallfin vintersamling på Grimsbu med maaaasse hyggelige folk, mange fine bikkjer, flott natur og godt drikke! Hva mer kan man ønske seg av en helg?? Løypa var morsom, og hundene hadde fin flyt. Litt synd at kjøreren (les meg) ikke stoler på lederhundene sine og derfor ender opp med feilkjøring... Tapte en del på det men sånn er det å kjøre løp: man må følge med i timen. he he he. Dag 2 gikk imidlertid veldig bra og selv om jeg hadde en del å ta igjen etter Dag 1 gikk det fint. Det ble en 1.plass til slutt.
Resultater ligger ute NSHK's hjemmeside
(1/5)

*Åpent NM Kongepokal 1-2.2.2013, 4-spann sprint Spidsbergseter*
Hunder: Crazy og Honning i front, Filifonka og White i wheel. Vi med siberian huskies startet sist. Det var ingen fordel. Sporet bel veldig oppkjørt og løst. Men fantastisk organisert med profesjonelt opplegg. Hundene hadde en fin flyt første dagen. Jeg kom inn foran de to andre med siberian huskies samt to blandingshundspann. Andre dagen var tung og hundene blei litt slitne. Vi ramlet ned en plass, og Atle Eikevik ble beste siberian huskyspann sammenlagt. Veldig morro å være med på et slikt løp. Selv om plasseringen blir dårlig i kampen mot vorsteher/greyhoundblandinger. For mer resultater se Holmenkollen Sports Club.
(24/29 startende)


*Olympisk Modell 3.2.2013, 3x2.8km, 4-spann sprint Spidsbergseter*
Hunder: Crazy og Honning i front, Filifonka og White i wheel. Fellesstart og med runder! Jeg startet bevisst i bakre rekke for at hundene skulle få en positiv opplevelse av fellesstarten. Ingen av hundene hadde vært med på fellesstart før. Desverre fikk ikke en dame i rekka foran meg opp ankeret så vi føk forbi når starten gikk, med det resultat at hun kjørte på Crazy da hun passerte oss rett etterpå. Han ble litt skeptisk men vi kom oss videre... Spannet holdt fin kontakt med feltet på første runden og vi kjørte sågar forbi 2-3 blandingshundspann. Crazy var imidlertid litt preget av påkjørselen mentalt så han stoppet helt opp da de spannene kom opp bak oss igjen. Men han og Honning tok opp forfølgelsen når de var kommet forbi. Da vi skulle ut på runde nr 2 ble det en del kluss. Hundene er jo vant til at vi er ferdige når vi kommer til mål, og Crazy og Honning presset seg under sperringen for å komme til bilen... he he he. Med litt hjelp kom vi oss i gang igjen. På runde nr 3 gikk det kjempefint på kommando. De løp igjennom målområdet og videre ut på runde nr 3! Veldig stolt av dem. De var imdlertid ganske slitne da av hardkjøret, så vi ble liggende litt bak hovedfeltet. Men holdt kontakte med den bakre delen. Selv om vi kom langt bak de beste, så holdt vi kontakt med mange av blandingshundspanna, og det var morro!
(12/12)


*Dørstokkmila 13.1.2013, 6-spann sprint, klasse C*
Hunder: Honning og Crazy i front, Filifonka og White i team, Snøgg og Petruscka i wheel. Eskil Gulli (fabrikk-kjører) kjørte konkurransespannet på rekrutteringsløpet Dørstokkmila (arrangør Norsk Siberian Husky Klubb). Superraske spor og flotte forhold! Kaldt og hardt. Eskil forsvarte seieren sin ifra fjor og vant i år. Kjempebra kjørt! Han hadde en veldig rask tid. For resultater fra løpet se Norsk Siberian Husky klubbs hjemmeside: www.siberian-husky.net
(1/3)

*Hamar Hundekjørerfestival 5-6.1.2013, 4-spann sprint, klasse C*
Hunder: Crazy og Honning i front, Filifonka og White i wheel. Litt løse spor første dagen (spesielt 2 km sløyfa før broa), veldig bra dagen etter (2km sløyfen ble droppet). Dermed ble distansen 8 km på lørdag men kun 6 km på søndag. Hundene hadde en fin flyt begge dager. De var veldig ivrige og løp fort. Etappen på søndag var definitivt det raskeste jeg har kjørt på løp. Veldig fornøyd med hundene. C-klassen er for kun registrerte siberian huskies. For mer resultater se Hamar Trekkhundklubb.
(1/12)

2012*NSHKs vintersamling 24-25.2.2012, 4-spann sprint*
Hunder: Crazy og Petruscka i front, Filifonka og White i wheel. Det var svært få påmeldt i 6-spannsklassen så vi valgte å bytte klasse til der det var flere påmeldte. Jeg valgte å gå ned ti 4-spann sprint selv om jeg helst ville ha kjørt alle unghundene. På kjøremøtet ble det meldt om harde spor, det avgjorde mitt valg av hvilke fire hunder som skulle gå løpet. Desverre visste det seg at sporet snødde og føyket igjen natt til løpsstart. Skikkelige vær!! Dermed var det løse spor og skikkelig plump utenfor sporet. Det var ingen fordel for Filifonka som går langt ut fra midtlina selv om hun går rett... Spannet hadde dårlig flyt men det gikk unna når vi var på hard såle. Synes hundene ga det de kunne under de forutsetningene de hadde. Filifonka plumpet masse. Skulle definitivt tatt med Honning istedenfor. Men det er slik man lærer... På dag 1 møtte noen av oss i tillegg to 12-spann fra Frankmotunet. Viggo Jørgensen (en av oss som møtte på dem) telte at han tapte rundt 45 sek på dette. Jeg vil tro at jeg kanskje tapte noe tilsvarende, men vanskelig å si når man står midt oppi det. Summa sumarum var at jeg tapte med 24 sek for Tore Hunskår sammenlagt. Med feil valg av spannhund, dårlige forhold og uforutsette møter i løypa så er jeg fornøyd med plasseringen, selv om det ville smakt godt med en førsteplass...
(2/5)

*Åpent NM 27-28.1.2012, 6-spann sprint*
Hunder: Crazy og Petruscka i front, Honning og White, Filifonka og Arnold i wheel Litt løse spor første dagen, bedre dag to. Hundene hadde en fin flyt begge dager. Arnold måtte tas ut dag to pga noe med det ene øyet. Han hadde fått en betennelse og blødning. Crazy klarte seg veldig bra i led. Han pushet på for mer fart, men Petruscka klarte ikke å følge. Hundene gikk godt på det løse underlaget men ble slitne til dag to. Allikevel hadde jeg meget jevn tid (27.42 dag 1 og 27.45 dag 2!!). Det er alltid spennende å stille mot de raskeste klasse A-spannene. Lærer litt mer for hver gang selv om sisteplassen blir selvskreven som eneste siberian husky-spann. For mer resultater se Hamar Trekkhundklubb.
(14/14)

*Dørstokkmila 14.1.2012, 6-spann sprint, klasse C*
Hunder: Smula og Petruscka i front, Filifonka og Crazy i team, Honning og White i wheel. Eskil Gulli (fabrikk-kjører) kjørte konkurransespannet på rekrutteringsløpet Dørstokkmila (arrangører Norsk Siberian Husky Klubb og Norsk Alaskan Malamute Klubb). På grunn av skikkelig uvær natt til løpsdagen var sporet tungt og løst. Ble en del jobbing. På tross av at dette var Eskils første løp (og fjerde sledetur!) gjorde han en kjempeinnsats og vant sin klasse. Han hadde også raskere tid enn flere 8-spann på samme distanse. Gratulerer til han og hundene selvsagt
(1/4)

*Hamar Hundekjørerfestival 7-8.1.2012, 6-spann sprint, klasse NB*
Hunder: Smula og Petruscka i front, Filifonka og Crazy, Honning og White i wheel Litt løse spor begge dager. Tradisjon tro kommer det et skikkelig snefall rett før Hamarsprinten... Hundene hadde en fin flyt begge dager. Var litt spent før løpet siden spannet bestod for det meste av unghunder rett under og over 2 år. Kun Petruscka som har rundet 3 år og som har vært med på løp tidligere. Etappen på søndag tror jeg er det raskeste jeg har kjørt på løp på Hamar (26.06 min på 12km). Målet må være å presse tiden enda litt mer, men veldig fornøyd med hundene. NB er forkortelse for Nordic Breed. For mer resultater se Hamar Trekkhundklubb.
(1/2)

2011

*VM, Hamar, 17-20.3.2011, 6-spann sprint*
Hunder: Freia og Mel i led, Petruscka og Crazy i midten, og Filifonka og Arnold i wheel. Snøgg var skadet men Crazy gjorde en kjempejobb som reserve. Morro!
VM var kjempegøy! Masse hundespann, mange folk (deltakere og tilskuere)og mye liv og røre. Kjempegode løyper. Veldig bra arrangement med unntak av parkeringskaos... Hundene var stort sett flinke og gikk bedre enn forventet (dårlig oppladning til VM med lite trening). Petruscka ble dårlig siste dagen og det rant i begge ender. Måtte ta hensyn til dette og kjøre roligere. Kjempefornøyd med unghunden Crazy som ble 12 mnd, altså ettårsdagen sin 2 dager før VM. Han var en av de beste på spannet. For resultater se VM-siden
(7/10)

*Norsk Siberian Husky Klubbs vintersamling, 24-27.2.2011*
Hovedløp: 6-spann sprint, 2 x 10km, 25.2 og 26.2
Hunder: Freia og Mel i front, Petruscka og Arnold i midten, Filifonka og Snøgg i wheel.
Som vanlig et veldig sosialt og koselig arrangement på Grimsbu. Kan anbefales! Bra løype, flat og fartsvillig men med en del nysnø og plump første dagen. Veldig bra spor andre dagen. Hundene fungerte fint. Mel og Filifonka veldig gode og fartsvillige.
(3/5)

Rekruttløp: 4.spann sprint, 10 km, 26.2
Hunder: Honning (Honey Dew) og Smula (Varghaugen's Tempo) i led, Crazy og White i wheel.
Utrolig morro å kjøre valpisene. Selv om de tullet mye, både ville de opp til en hundekennel og ikke minst på ville veier, så løp de raskt og konsentrert når de først var i farta. Hadde noen fine passeringer av andre spann - så valpisene hadde bratt læringskurve på dette løpet.
(1/2)

*Open NM - del II 19-20.2.2011, 6-spann sprint*
Hunder: Freia og Mel i led, Arnold og Petruscka i midten, Snøgg og Filifonka i wheel
Knallfine løyper. Fantastisk flott og kaldt vær! Fikk prøve den nye brua - artig. Filifonkas første løp. Hun var litt ukonsentrert dag 1 - nyskjerrig på løypeposter etc men koseg veldig dg 2. Av de sibirske blei jeg nr 2 etter endt helg, mens jeg totalt ble nr 14. For mer resultater se Hamar Trekkhundklubb.
(NM 14/15, åpent løp 18/20)

*Open NM - del I 28-29.1.2011, 4-spann sprint*
Hunder: Freia og Mel i led, Arnold og Børre i wheel
Alltid gøy å være med på NM - selv om man kommer langt ned på resultatlistene når man konkurrerer med blandingene/hounds. Superbra arrangement. Knallfine løyper. Av de sibirske blei jeg nr 2 etter endt helg, mens jeg totalt ble nr 17. For mer resultater se Hamar Trekkhundklubb.
(NM 17/21, åpent løp 18/23)

*Hamar Hundekjørerfestival 8-9.1.2011, 6-spann sprint, klasse NB*
Hunder: Freia og Petruscka i front 1.dag, (Freia og Mel i front 2.dag), Børre og Mel, Snøgg og Arnold i wheel
Tunge, litt løse spor begge dager. Noe som egentlig passet meg utmerket på grunn av det skadede kneet mitt. Hundene hadde en fin flyt begge dager men gikk ikke for fullt trøkk. Måtte bremse dem ned litt fordi jeg hadde vanskeligheter med å ta høyresvinger. jeg kunne heller ikke hjelpe dem i bakker etc. Veldig fornøyd med hundene - ikke fullt så fornøyd med kjøreren. Men med det skadde kneet tatt i betraktning så var løpet en god gjennomkjøring. NB er forkortelse for Nordic Breed. For mer resultater se Hamar Trekkhundklubb.
(3/4)

2010

*Prøve-VM 5-7.3.2010, Hamar, 4-spann sprint (olympisk modell)*
Hunder: Mel og Snøgg i front, Arnold og Strinde i wheel.
Resultater fra intervallstart fredag 5.3 og jaktstart på lørdag 6.3 ble sammenlagt. Sammenlagtseier og gull gikk til finske Antti Mäkiaho. Det samme gjentok seg på fellesstarten søndag 7.3. Kjempegode løyper, fantastiske forhold - men med litt rusk i maskineriet med tanke på at det var et stort mesterskap. Bra det er et prøveVM for da fikk de prøvd seg på forskjellige ting... Grunnet skade på Freia og at Frya var indisponibel ble Snøgg forfremmet som lederhund. Kjørte derfor med to ganske så uerfarne hunder foran. Men slik ble det bare. Fornøyd med hundenes innsats fredag og lørdag. Men ganske mye tull på fellesstarten søndag - ikke selve starten men med rundene. Vi kjørte 3 x 3 km på søndag. Her har vi et stort forbedringspotensiale! For mer informasjon og resultater se hjemmesiden til Hamar Trekkhundklubb.
Fredag + lørdag: 2 x 8 km, klasse C (4/4)
Søndag: 3 x 3 km, klasse C (4/5)

*NSHKs vintersamling, Grimsbu 25-28.2.2010, 4-spann sprint, 2 x 10 km*
Hunder: Freia og Mel i front, Arnold og Snøgg i wheel.
Kjempekoselig arrangement. Bra løyper, flat og fartsvillig løype. Hundene gikk bra. Mel ville besøke en kennel første dagen men gikk rett forbi andre dagen. Veldig fornøyd med hundene. For mer informasjon og resultater se Norsk Siberian Husky Klubb sin hjemmeside.
(1/6)

*NM-slede 13-14.2.2010, Hamar, 4-spann sprint 2 x 8 km*
Hunder: Mel og Freia i led, Snøgg og Arnold i wheel.
NM arrangerer kun klasse A så her konkurrerte jeg sammen med fuglehundspanna og Viggo Jørgensen som hadde det andre spannet med siberian huskies. Veldig førnøyd med lørdagen - synes hundene gikk bra. Hadde glidet sleden feil så jeg hadde ikke noen supergli. Søndagen var helt ok - hundene gikk varme - plussgrader i solen. Sågar et lite regnskyll. Men hadde mye bedre gli etter å ha glidet sleden opp igjen på lørdag kveld. Men kjørte meg såkalt nedover på listene... veldig fornøyd med Mel som gikk sitt første løp som leder. For resultater se: Hamar Trekkhundklubb
(9/9)

*NM-nordisk m/4-spann og 6-spann sprint (ikke NM-status), 23.1.10 Lygna*
Hunder: Frya og Freia i led, Mel og Snøgg i midten, Freke og Arnold i wheel.
Kjørte 6-spann klassen; 10 km i ensom majestet da jeg var eneste i klassen. Fikk trent på å kjøre runder da løpet var lagt opp med to runder a 5 km. Det gikk så som så - men vi kom nå oss rundt. Lederne var ikke helt enige i at vi skulle ut på en ny runde når vi var like ved mål...
Flere resultater se Nittedal Hundekjørerklubb
(1/1)

*Hamar Hundekjørerfestival, 2. og 2. januar 2010, 6-spann sprint, 2 x 12 km*
Hunder: Frya og Freia i led, Mel og Snøgg i midten, Freke og Arnold i wheel.
Kaldt vær begge dager. Løst spor første dagen, bedre spor andre dagen. Hundene fungerte bra første dag - følte at det meste gikk på skinner. Andre dag mer tull og snøsnapping (Frya høyløpsk). Desverre hadde flere andre i klassen et uhell med et løst fuglehundspann første dagen.
For resultater se: Hamar Trekkhundklubb
(2/4)


2009


*Kongepokalløpet, 20.3-22.3 Hamar, 8-spann sprint, 3 x 16 km*
Hunder: Pippi og Frya i led, Snilla og Mjr i point, Strinde og Arnold i midten, Freke og Taurus i wheel.
Snilla Av Vargevass og Vikerkollen's Ms Blade (Mjr) utlånt av Vikerkollen Kennel.
Varmt! Da starten gikk fredagen var det ca 14-15 varmegrader i sola. Mye snøsnapping underveis.
Varmt vær de andre dagene også selv om det var noe bedre. Løypene var ok, men rillede belegg hadde vært en fordel...
Følte at sleden sugde seg fast til underlaget. Men hundene gikk ok.
Hamar Trekkhundklubb leverte som alltid et fint arrangement! Vi sang nasjonalsangen utendørs i solen.
For resultater se Hamar Trekkhundklubb
(13/14)

*Åpen NM, 27.2-1.3 Hamar, 6-spann sprint, 3 x 12 km*
Hunder: Pippi og Frya i led, Sisu og Arnold i midten, Strinde og Taurus i wheel.
Stort sett veldig fornøyd med bikkjene. Synes de gikk bra to av tre dager. En del tull første dagen.
Løypene var veldig gode; litt tung første dagen, kjempebra andre dagen og litt snø siste dagen
Flott arrangement av Hamar Trekkhundklubb!
For resultater se Hamar Trekkhundklubb
(8/9)

*Norsk Siberian Husky Klubbs vintersamling, 18-22 februar, 6-spann sprint, 2 x 10 km*
Hunder: Pippi og Frya i led, Sisu og Arnold i midten, Freke og Taurus i wheel.
Veldig fornøyd med bikkjene. De gikk like bra inn mot mål som de gikk ut.
Morsom løype hvor man kunne se hverandre (konkurrentene).
For resultater se Norsk Siberian Husky Klubb
(4/4)

*Hamar Hundekjørerfestival, 3 og 4 januar, 6-spann sprint renraset, 2 x 12 km*
Hunder: Pippi og Frya i led, Sisu og Tasha Av Vargevass (lånt) i midten, Arnold og Strinde i wheel.
Kjempemorsomt løp med knallharde spor!
Bikkjene gikk veldig bra begge dagene. Kjempefornøyd med hundenes innsats.
Frya, Arnold og Tasha best begge dagene, Pippi veldig bra første dagen men virket litt tung andre dag.
Strinde rask og god, Sisu virket litt sliten første dagen men gikk bra andre.
Finfin såle, men litt gropete etter at flere avsprintkjørerne i klasse A brukte piggbremsen mye.
Et meget bra arrangement, all honnør til Hamar trekkhundklubb.
For resultater se Hamar Trekkhundklubb
(2/5)

2008
*Hamar Hundekjørerfestival, 5 og 6 januar, 6-spann sprint renraset, 2 x 12 km*
Hunder: Pippi og Frya i led, Taurus i midten, Apache og Strinde i wheel.
Et artig løp med masse vær! Snøfokk og vind...
Bikkjene gikk bra den første dagen men var slitne dag to,
de hadde alt for lite trening. Men jeg er fornøyd med hundenes innsats.
Finfin såle, mye nysnø i løypene men et meget bra arrangement.
For resultater se Hamar Trekkhundklubb
(4/6)

2006
*4-spann sprint NSHKs vintersamling, 2 x 8 km*
Hunder: Jonas og Cloud i led, Apache og Strinde.
Jonas innlånt fra Didrik Sand og Cloud fra Rodeløkka kennel.
Mitt første sledeløp! Løypa var litt vanskelig pga mildvær.
Det var en del groper og jeg kjørte ut flere ganger.
Hundene gikk greit, det var kjøreren som sviktet...
(3/3)

*Drevsjøløpet 5 mila, 6-spann*
Hunder: Pippi og Jonas i led, Apache, Strinde og Cloud.
Jonas innlånt fra Didrik og Cloud fra Rodeløkka kennel.
Løypa var tung med litt nysnø. Veldig fornøyd med hundenes innsats.
Med unntak av Pippi og Jonas som har gått lengre på andres spann,
var dette den lengste strekningen hundene og jeg hadde kjørt til da.
(5/5)