Oppdateringer November 2016 - noen kommer og noen går

Treningen er nå godt i gang. Ikke så mye som jeg kunne ønske men det ser ut til at hundene bygger form allikevel. Røver, Musvåk og Gråbein fra Østmarkakullet (Petruscka-Echo) er nå 7 mnd gamle og skal snart kjøres inn. De har vært ganske bompibjørner i kroppen så jeg har villet vente litt med å kjøre dem inn i spannet. De har imidlertid mye vilje og masse pågangsmot så det skal bli moro...

Huskyville's Apache Big Buffalo "Uule" som jeg hentet hjem fra Finland har flyttet til Naustdal i Sogn og Fjordane og bor nå hos Rolv og Vigdis Herstad. Der nyter han fjellivet sammen med Rolv, Vigdis og Lexus (deres andre Siberian husky). Han får mye tur og trening og ikke minst herlig innetid. Uule har alltid vært en vennlig sjel så det er godt at han har fått det så bra hos Rolv og Vigdis.

Strinde, (Jøkul-Strinde Av Amarok), min absolutte favoritt og raring, klovnen i flokken, måtte gi tapt på sensommeren. Da var hun blitt ganske dårlig i bakparten og hadde problemer med koordineringen. Hun fikk lov til å sovne inn hjemme. Hun er dypt savnet selv om hun aldri ble noen trekkhund. Hverdagen er liksom litt tommere uten henne, og jeg tviler på at jeg får en slik hund igjen på godt og vondt...



Huskyville's Østmarka Røver og Huskyville's Østmarka Musvåk på NSHKs høstsamling 2016. Foto: Veronica Strand



Huskyville's Apache Big Buffalo "Uule" og Vigdis på Beitostølen - Se, det snør!!! Foto: Rolv Herstad



Jøkul-Strinde Av Amarok. Slik jeg vil alltid huske henne, fylt av humør!

Høsten er her!

Og så var det endelig skikkelige treningstemperaturer for hundene. September har vært varm, veldig varm! Det ble minimalt med trening i september. Kun 5 turer faktisk! Blir derfor utrolig spennende å se utviklingen på hundene nå framover med så lite trening. Oktober startet med minusgrader så jeg håper at bakken holder seg nogenlund frostfri så man ikke må reise land og strand rundt for å trene. Har meldt meg på Norway Trail 2017 og jeg er jaggu glad jeg var tidlig ute for der ble listen full i løpet av 5 dager!

OMTK høstsamling 23-25. September 2016
Tenk at det har gått 6 år siden jeg var med på denne samlingen sist! Men utrolig hyggelig samling selv om det ble minimalt med trening for min del. Delte hytte med damelaget Lene Halvorsen, Bodil Dyhre og Rikke Bergendahl. Koste meg glugg i hjel med disse damene Inger Aamodt kjørte 12-spannet mitt og jeg var ballast - veldig hyggelig å trene med Inger igjen. Hundene gikk bra på trening og selv Inger (bakkespesialisten) ble litt imponert over kraften til dyra i bakkene (selv med lite trening). Hundene gikk bare en kort tur men gøy å se at ikke all grunntrening fra i fjor er helt borte. The Pøblers (Røver, Musvåk og Gråbein) skal snart prøve seg i selen for første gang - det tror jeg blir kaos! Og neste samling NSHKs høstsamling står for tur 7-9. Oktober. Gleder meg masse!! Alle bilder fra OMTK samling: Inger Aamodt



Blide damer på tur.



Flinke hunder ved passering.



Danser med hunder??

August - snart høst

Sommeren har vært hektisk med mye jobbing og lite fri. Det har gått utover oppdateringene på hjemmesiden det er foreløpig litt for varmt til å begynne å trene hundene. Satser på å starte i begynnelsen av september. Treningsspannet vil bestå av 12 hunder: Rodeløkka's Petruscka (snart 8 år), Ulveheia's Filifonka (6 år), søskenene Huskyville's Apache Honey Dew "Honning", Huskyville's Apache Crazy, Huskyville's Apache Big Buffalo "Uule" (6 år), Nordysak Encore-Ekoteko "Finland" (4 år), søstrene Huskyville's Skjelbreia Mustang og Huskyville's Skjelbreia Birchcoulee " Bjørk" (4 år), Good Mushing Ehdoton-Esimerkki " Lotto" (3 år), Huskyville's Honningbarna Binna (2 år), søsknene Huskyville's Whisky Tallisker og Huskyville's Whisky Dalwhinnie (snart 2 år). Valpisene Huskyville's Østmarka Røver, Huskyville's Østmarka Musvåk og Huskyville's Østmarka Gråbein skal få være med mye løs. De er nå 5 måneder gamle og har ekstremt myyye energi. Vurderer å være med på noen barmarksløp denne sesongen men må se an treningsmengde og vær (varme).

Oppdatering Østmarkakullet
Jeg har vært så heldig å få helt supre valpekjøpere til Østmarkakullet. De har fått virkelig gode hjem. Huskyville's Østmarka Sølvrev "Blaze" har flyttet nordover til familien Aronsen. Han bor i flotte omgivelser sammen med flere SH. Huskyville's Østmarka Grevling "Skye" har flyttet til Årnes hos familien Husebø-Isaksen og lever et aktivt liv sammen to -tre andre SH. Huskyville's Østmarka Gaupe bor hos familien Ensby på Lillehammer, en nydelig plass med flere andre SH. Sistefødte Huskyville's Østmarka Hegre "Java" bor i Trøndelag og lever et aktivt liv sammen med Veronica Strand og flere SH. Bildene nedenfor har jeg "snodd" fra Facebook:



Blaze. Foto og eier: Aronsen



Skye i front, Ceti bak. Foto og eier: Cecilie Husebø-Isaksen



Java på stranden. Foto og eier : Veronica Strand


April 2016

Syv valper ble født 23.mars 2016 etter N TCH Rodeløkka's Petruscka og N TCH SE (POLAR)CH N SE UCH Heidburghs Ghost Echo (eier Viggo Jørgensen og Tora kleven). Vi var veldig spente på resultatet da Petruscka er 7 år og Echo 10 men hundene klarte dette utmerket og valper ble det... Håper og tror at dette kullet kan gi raske, lettløpte hunder som er letthåndterlige og med god appell. Begge foreldrene har meget godt gemytt. Jeg kommer til å beholde to valper fra dette kullet (antagelig en av hver).


Oppdatering Februar 2016

Parringer og avlsplaner.
Sparky og Sky fikk henholdsvis 5 og 6 valper så nå er Crazy far til 11 små håpefulle nye trekk- og familiehunder. Vi ønsker familien Reiersrud lykke til videre med valpene. Jeg håper at Crazy snart skal bli far til et kull på kennel Huskyville også. Det vil være Gråbeintunets Daphne som blir partner til Crazy (se bilde fra NT2015 litt lengre ned på siden). En flott tispe med godt humør. Tuva, mor til Daphne, går bak Crazy i point. Det blir spennende! Like spennende er det å se om Petruscka er drektig. Hun ble parret med Heidigurgh's Ghost Echo 24.januar. Håper på å få benytte meg av Rikke Bergendahls generøse tilbud om drektighetstest om ikke lenge.

Trening og løpsplaner
Grunnet flytting ble det dårlig med trening av hundene både på barmark og på snø. Dessverre. Derfor ingen store løpsplaner så langt. Men prøver å få noen km i beina på dem nå. Hundene i trening er: Apache-kullet: Honning, Crazy og Uule, Skjelbreia-kullet: Bjørk og Mustang, Honningbarna-kullet: Bjørn og Binna, Whisky-kullet: Tallisker og Dalwhinnie samt Filifonka, Finland og Lotto.



Mamma (Tone Løw) og Mustang


Oppdatering høst 2015: Oktober/November



To flotte tisper Sparky og Sky, eier Egil Reiersrud, har blitt parret med Crazy i september. Påvist drektighet på begge med ultralyd nå i oktober. Da er det bare å glede seg til de håpefulle små kommer medio november.

NSHKs høstsamling 2015 I begynnelsen av oktober gikk NSHKs høstsamling av stabelen. Som vanlig med masse folk (sprengt kapasitet) og mange fiiine hunder. Jeg storkoste meg på hytte med Anne Spangen og Ivar Hordnes som vanlig, ny av året var Veronika Olijnyk som også delte hytte med oss. Stefan Dehof hadde tatt den lange turen fra Mo I Rana. Det var veldig koselig å se igjen Elsa og Kentucky fra Skjelbreiakullet. Faktisk var 7 av 8 valper på høstsamlingen, så hadde jeg hatt tid til å tenke meg om kunne jeg arrangert valpetreff på samlingen! Men så langt kom jeg ikke. Ikke en gang et bilde ble tatt av gjengen som var tilstede! Tilstede var mine tre; Mustang, Bjørk, Bandit (Ludo), Ivar og Annes Colt, Knut Helges Remington og Stefans Elsa og Kentucky. Siden det ikke ble noe bilde av gjengen her, må jeg gjenbruke et bilde fra valpetiden tatt av Hilde S. Løken. Winchester (Felix) var den eneste som ikke var tilstede på samlingen.



Jeg kjørte barmarksløp også. Hadde egentlig tenkt til å bare trene denne helgen, men ble overtalt til å låne sparkesykkel og dermed var vi i gang. Kjørte med Crazy (Huskyville's Apache Crazy Horse) og Lotto (Good Mushing Ehdoton-Esimerkki). Foruten to stop hvor Crazy og Lotto skulle tilbake til hytta (passerte den på veien) gikk det helt knirkefritt Lotto synes det var litt skummelt med alle folka i målområdet så dette var god trening. Stein Inge Rønning var det ikke noe å gjøre noe med. Første 2-spannet han kjørte gikk knakene fort og kom inn 1 min og 28 sek før meg, andre 2-spannet han kjørte hadde lik tid. Men det holdt til en delt 2.plass! Ikke verst med lånt sparkesykkel, en debutant; Lotto og Crazy som egentlig ville nødlande på hytta vår som vi kjørte forbi



Best uten hunder???? Foto: Stine Oppegaard

Valpeplaner:
Rikke fant ingen valper hos Lotto så da tror vi at hun ikke er drektig. Kan selvfølgelig komme en overraskelse på en valp medio november, men tviler sterkt. Imidlertid har jeg noen planer for fremtidige valper... Petruscka kommer til å parres på førstkommende løpetid (vet ikke helt når det blir) med Heidiburghs Ghost Echo (eier Viggo Jørgensen). Har forespurt kennel Gråbeintunet (Siv og Trond Hansen) om å låne en av deres fantastiske søstre; Welma eller Daphne, som partner til Crazy. De har sagt ja så da håper jeg på løpetid på en av jentene mot sommeren. Jeg var så heldig å låne begge to på Norway Trail 2015, sammen med moren (?) Tuva. De var supre hunder.


Bildetekst: Crazy og Daphne i led NT2015. Foto: Per Sverre Simonsen


Oppdatering høst 2015: September


Helgen 18-20 september deltok jeg på World Sleddog Association (WSA) sin generalforsamling. Det var veldig spennende og hyggelig å møte igjen folk fra VM i Scharnitz 2015. I tillegg var jeg med på en løypebefaring på mellomdistansen i VM2016. Den løypa var utrolig kul så jeg håper veldig på å kunne delta på VM2016 i Frauenwald, Tyskland. Se info her: http://www.frauenwald2016.de/ Det blir nok stas!

Fikk en tjuvparring etter treningstur med noen av mine yngste hunder: Lotto og Tallisker. Ikke helt planlagt, men kan bli bra allikevel. Vi får reise en tur til Rikke Bergendahl og få bekreftet/avkreftet valper rundt dag 26/27. Blir spennende. I så fall ventes valper medio november.

Bildet denne gang er også fra Spesialutstillingen 2015 NSHK og tatt av Anne Guri Moum. Huskyvillehunder ser ut til å være umulig å stille!! He he he. Tallisker, Bjørn og Eminem ser absolutt alle andre veier mens Dennis i det minste fokuserer på eier, selv om posituren kan bedres noe...



Nyhetsoppdatering sommeren 2015

VM 2015

Oioioioi, her har noen ligget på latsiden de siste månedene... Derfor blir det en lang nyhetsoppdatering denne gangen. VM i Scharnitz, Østerrike ble en skuffelse resultatmessig! Hundene hadde vært syke, jeg hadde vært syk så det var så som så med trening før VM. Men siden vi var påmeldt, reise og opphold mer eller mindre betalt og vi skulle reise med hyggelig folk valgte jeg å dra nedover allikevel. Mamma var med som handler og gjorde jobben superbra reisefølge var Irene Borgen og Svein Dufseth og familien Hansen; Trond, Siv og eldstesønn samt Marit Ånes og Ingebjørg handler. Scharnitz var fantastisk. Nydelig natur og mange flotte mennesker og hunder. Turen ble en vitamininnsprøytning selv om vi ble "bare" nr 20 av 26 på 6-spann sprint (3x14km). Hundene har gått mye fortere før så akkurat det var litt surt. Men sånn er livet... Hundene som deltok var Crazy, Petruscka, Mustang, Bjørk, Finland og Filifonka.

Norway Trail 2015
Norway Trail 2015 var som vanlig en høydare! Vinterens vakreste eventyr. Vi startet dårlig på første etappe men tok oss opp igjen løpet. Det skapte spenning, og det var med glede at jeg tok igjen Malin Sundin og slo henne sammenlagt hun har veldig gode hunder (Malin ble verdensmester i mellomdistanse) så da blir man jo ekstra stolt av hundene. Marcel Jørgensen ble beste SH-spann på Norway Trail og var dessverre for langt unna til å kunne tas igjen selv om jeg selvsagt håpet veldig de siste dagene... Veldig stolt av Crazy som gjorde en kjempejobb på Norway Trail. Han var fartssetter og humørspreder i spannet. Det var absolutt ikke hans feil at det gikk dårlig første dagen. White måtte i sleden dag 3. Han blir for stor for denne farten over lengre distanse i sprint. Petruscka har slitt litt med bekkenet etter siste valpekull. De innlånte hundene fra Gråbeintunets kennel var helt supre: Tuva, Daphne og Welma. Låner dem gjerne igjen. Mustang, Finland, Bjørk og Filifonka var gode, det var også White før han måtte i sleden.

NSHKs spesialutstilling i mai
På NSHKs spesialutstilling gjorde valpisene det veldig bra Huskyville's Honningbarna Taiga vant tispeklassen 6-9 mnd og ble BIM valp, Huskyville's Whisky Oban "Dennis" vant hannhundklassen 6-9 mnd og ble BIR valp, Huskyville's Whisky Macallen "Eminem" ble nr 2, Huskyville's Whisky Tallisker ble nr 3, og Huskyville's Honningbarna Bjørn ble nr 5. Moro Crazy fikk 0 grunnet høyde og Ludo (Huskyville's Skjelbreia Bandit) fikk Very Good grunnet kondisjon - han var litt for tynn. Spesialutstillingen var en sosial happening og det var hyggelig å se igjen kjentfolk og hunder.



En drar og to, tre kommer...
White har flyttet til Ylva, Merete og Eivor Kleiven. De har en strihåret vorsteher og en Alaska huskytispe fra før. White er en fantastisk snill og flott hund som har fått et utrolig bra hjem hos familien Kleiven. Han er nå eneste hane i flokken, får fine fot- og teltturer og bra med trening i ett lite span. Det trives han veldig godt med. Bror Uule (Huskyville's Apache Big Buffalo) har flyttet hjem igjen etter 5 åt i Finland. Kati skal studere så i den forbindelse kommer Uule tilbake til meg som en forsterkning av spannet. Viser lovende takter foran sparkesykkelen så det blir moro å prøve han i spannet. Han har gått som leder for storspannet til Kati. Med seg har han sin datter Lotto, som er ei lita og kvikk tispe på 1.5 år. Snill og omgjengelig, rask foran sparkesykkelen og en skikkelig Houdini i hundegården. I tillegg er Ludo (Huskyville's Skjelbreia Bandit) kommet tilbake fra Atle Eikevik da han ikke er rask nok for Atle sitt sprintspann. Jeg er litt mer usikker på Ludo og hans trekkegenskaper i spannet. Det gjenstår å se utover høsten.

Valpisene
Bjørn, Binna, Tallisker og Dalwhinnie skal nå kjøres inn og jeg er veldig spent. Håper de alle klarer å komme inn på spannet. Trivelige hunder alle fire og jeg vil veldig gjerne beholde dem. Dersom de blir en del av spannet har jeg et 12-spann denne høsten, det blir moro det!



Februar 2015: NM Bronse!!!

16, 17 og 18 januar ble NM i sprint og mellomdistanse arrangert på Hamar Hundekjørerarena. Jeg hadde håpet å kjøre mellomdistanse men grunnet dårlige treningsforhold ble det 8-spann sprint istedenfor. Det var ingen dum avgjørelse. Det ble bronse på Team Huskyville!! Jeg var utrolig stolt når jeg fikk medaljen på brystet. Veldig takknemlig ovenfor hundenes innsats. Spannet bestod av: Petruscka og Crazy i led, Mustang og Bjørk i point, White i midten (fullførte ikke, kun to dager), Filifonka og Finland i wheel. Honning skadet seg på glattisen torsdag før løpet og fikk en skikkelig senestrekk i høyre bakfot. Hun er således ute resten av sesongen dessverre

Neste stopp er VM i Scharnitz, Østerrike i slutten av februar. Håper alle holder seg friske og skadefrie inntil VM er over. Jeg reiser nedover med Rodeløkka's Petruscka, Ulveheia's Filifonka, Huskyville's Apache Crazy Horse, Huskyville's Apache White Mountain, Nordysak Encore-Ecoteko "Finland", Huskyville's Skjelbreia Mustang og Huskyville's Skjelbreia Birchcoulee "Bjørk". Jeg har meldt meg på i 6-spann sprint og kommer til å velge ut hvilke 6 hunder som skal delta på løpet etter trening i høyden har ingen ambisjoner da hundene har særs dårlig treningsgrunnlag etter at jeg har ligget syk i flere uker med bronkitt. Ellers står alt bra til med valpisene. Hilde Siewartz Løken skal passe valper, gamliser og Honning mens jeg er i Østerrike.



November 2014: Tiden flyr og valpene vokser og flytter ut av redet....

Selv med 9 valper i hus er det alltid vemodig når de som skal flytte faktisk flytter. Men alle har fått et superbra hjem og jeg føler meg heldig som har så flotte valpekjøpere. To har reist nordover mens de andre tre blir i Østlandsområdet.

Honningbarna: Bjørn og Binna blir værende på kennelen. Taiga har flyttet til Lene Halvorsen i Rakkestad og nyter foreløpig tilværelsen inne med bestekompisen Joy, og 10-15 andre flotte siberians. Ole Brum har flyttet nordpå til Sabine og Stefan Dehof som har Elsa og Kentucky fra Skjelbreiakullet og flere fine siberians fra Vikerkollen Kennel. De har til sammen 10 siberians.

Whiskykullet: Tallisker og Dalwhinnie blir værende på kennelen. Lagavulin, nå kalt Loke, har flyttet nordpå til Andenes og bor hos Renate og Stian Holte Kristiansen. De har en flott siberian fra Snykovet kennel. Loke og Kodi koser seg både inne og ute. Loke har den største samling med leker og kosebamser Macallan, nå kalt Eminem, storkoser seg hos Ivar Hordnes og Anne Spangen sammen med flere fine siberians, blant annet Badger fra Apachekullet og Colt fra Skjelbreiakullet. Oban har vært syk med en kraftig mage-tarminfeksjon. Dersom han blir friskmeldt blir han værende hor familien Ranem Rønsdal og deres flotte siberians og Balder (AH/SH).

Det er deilig å kun gå tur med fire valper. Litt lettere å ha kontroll da... Snøgg er lekeonkel og oppdrager. Strinde er mere sur enn blid på dem og synes at dem er ganske masete, men selv er hun den mest barnslige av dem alle. Enda det nå ikke er lenge til hun blir 11 år...

Høsttreningen er godt i gang!!
Forsøker å ha høy kvalitet på treningene, men sliter med grusen på Skjelbreia. Det går hardt ut over potene og så mange potesokker som jeg når har brukt tror jeg aldri jeg har brukt før... Honning er med for fullt på treningene, mens Petruscka bare er med på de korteste turene. Ellers løper Petruscka mye løs, med spannet og utenom på turer i skogen og med sykkel.

Det betyr at det nå er 9 hunder i fast trening: 7 siberians og 2 hounds: Honning, Crazy, White, Filifonka, Finland, Mustang, Bjørk, Dolly og Honey. Planen er å kjøre disse løpene i år: Hamar Hundekjørerfestival, NM, Vintersamlingen og Norway Trail. Håper på å kanskje få låne 1-3 hunder til Norway Trail. Kanskje sniker det seg inn 1-2 løp til men må se hvordan det passer med trening og tid.



Loke med kosedyr og Loke sammen med Kodi. Foto: Renate og Stian Holte Kristiansen.



Oban sover. Foto: Familien Ranem Rønsdal Taiga og Joy. Foto: Lene Halvorsen

Oktober 2014: Noen kommer, noen går og høsttreningen har startet

Noen kommer, noen går...

Rodeløkka's Apache sovnet stille inn hos min yndlingsveterinær Helge Bruland lykkelig med løpetidsduft i snuten. Apache var en veldig spesiell hund som gikk rett i hjertet på de fleste. Både de som ikke liker såkalte huskies og hardbarka hundekjørere. Han var en sjarmør i pels, en smarting og et arbeidsjern. Han likte best å bestemme selv men var en enkel hund å ha i hus. For han var den selvsagte innehund sammen med Strinde. Han ødela aldri noe, har sjeldent hatt en så snill hund. Med stive hofter og rygg, og en tanngard som begynte å plage ham var dagen kommet. Jeg skulle gjerne hatt han noen år til men slik kan man jo ikke bestemme. Så nå tenker jeg at han er et sted hvor han får leke med sin yndlingshund Frya som jeg dessverre mistet veldig tidlig.

De fem valpene fra Petruscka har også fått sine stamtavlenavn. Hannene vil hete Huskyville's Whisky Lagavulin, Huskyville's Whisky Tallisker, Huskyville's Whisky Oban, Huskyville's Whisky Macallan. Hvem som får tildelt hvilke navn enda er ikke bestemt. Tispen skal hete Huskyville's Whisky Dalwhinnie. Fra dette kullet er det to hannvalper ledig.

Høsttreningen har startet

Endelig har høsttreningen startet igjen. Har ikke hatt så mange treninger enda, men satser på høy kvalitet på treningene. Foreløpig er det bare 8 hunder i trening - 6 siberians og 2 hounds: Crazy, Filifonka, White, Finland, Mustang, Bjørk, Dolly og Honey. Petruscka og Honning dier fortsatt valpene og jeg sykler bare lett med dem. Honning ser ut til å kunne starte treningen snart, mens Petruscka fortsatt er litt løs i bekkenet.

Håper på en fin og kald høst samt tidlig snø



September 2014: Valpiser!!!!

25. august 2014 - Honningbarna er født!!
Honning fødte 4 valper sen natt/tidlig morgen mandag 25.august. Det ble 2 gutter og 2 jenter. Store, fine, friske valper - to viltfargede tisper med mye orange/brunt, en viltfarget hannhund og en hvit hannhund. Jeg beholder mest sannsynlig to fra dette kullet selv - ett av hvert kjønn. Alt står bra til med Honning som tar morsoppgaven svært alvorlig.

30. august 2014 - Whiskykullet født!!
Lørdag formiddag fødte Petruscka 5 valper: 4 gutter og 1 jente. Alle er veldig like i tegningene - mørk grå med hvitt bliss, nakke og bein - noen litt lysere enn andre. Fine, friske valper med lange bein... Jeg beholder mest sannsynlig to fra dette kullet også. Antagelig to gutter.

August 2014 - Petruscka er drektig!

Hurraaa, Petruscka er bekreftet drektig av Rikke Bergendahl. Så nå venter jeg ikke bare på Honning sitt kull, men også Petruscka sitt glede seg, men nå kommer selvsagt alle bekymringene krypende... Vil siste del av drektighet hos tispene går bra? (begge er i godt hold og i fin form), vil fødslene gå greit? Vil valpene være sunne og friske? Osv osv osv.
Kullnavnene er bestemt: Honningbarna og Whisky

23.7 ble White, Crazy, Mustang og Bjørk (Birch Coulee) øyelyst mer gonoskopiering hos veterinær Ruth Anne Aas ved Jeløya Dyreklinikk. White, Mustang og Bjørk ble øyelyst fri uten anmerkning. Crazy ble øyelyst fri men med to små retinopatier høyre øye som mest sannsynlig stammet fra en infeksjon når han var valp. Det var ikke arvelig. Det var veldig hyggelig å vite at de avkommene jeg har beholdt selv fra de to første kullene mine (Apachekullet og Skjelbreiakullet) er øyelyst fri. Kommer til å oppfordre de som har de andre avkommene om å øyelyse så får jeg en bedre oversikt. Petruscka og Honning ble øyelyst fri uten anmerkning 2.7.

Sommeren har vært herlig for oss tobeinte og litt slapp for de de firbeinte. Men det har blitt litt dressurtrening og turgåing i myke sommerkvelder. Blir en stund til ordinær spanntrening starter, da to av tre ledere vil være indisponible en stund framover... Men sykling og sparkesykkel vil bli flittig brukt. Bildet av lille Skjelbreiavann er tatt en nydelig sommerkveld.



Juli 2014 - Honning er drektig!
Hurraaa, Honning er bekreftet drektig av Rikke Bergendahl. Så da er det bare å vente tålmodig til slutten av august og se hvor mange valper hun og Klaus får. Glede seg. Litt tidlig med bekreftelse om Petruscka er drektig eller ikke enda - Rikke sier kanskje drektig, så jeg reiser med henne for en sjekk til i neste uke.

En annen hyggelig nyhet er at Mel - mor til Skjelbreiakullet - har fått sin N TCH tittel og er nå Norsk Trekkhundchampion! Bruksmeritteringen har hun fra mitt spann hvor hun gikk de aller fleste løpene som leder, blant annet VM 2011. Gro Britt Skarseth sørget for utstillingsresultatet. Mel nyter nå sin tilværelse i en mindre flokk med mye kos og oppmerksomhet. Og ikke minst hun får lov til å bo inne, noe hun setter umåtelig stor pris på. Se bildene tatt av Gro Britt.

Honning har også fått sin velfortjente N TCH tittel, sammen med Ulveheia's Filifonka og Arnold S. (post mortem). Det er så moro - diplomer skal bestilles den dag i dag... Diplomene til N TCH Petruscka og N TCH Snøgg har kommet de skal opp på veggen når jeg får et større hus en gang i framtiden.

Fortsatt god sommer!



Trekkhundchampionater og "Love is in the air"
Freia, Snøgg og Rodeløkka's Petruscka er nå de stolte innehaverne av tittelen Norsk Trekkhundchampion N TCH. Gleder meg til å få diplomene jeg har også søkt om Trekkhundchampionat for Ulveheia's Filifonka, Huskyville's Apache Honey Dew (Honning) og Arnold (sistnevnte post mortem). De har alle tre eller flere 1.premier på trekkhundprøver og Very Good eller bedre på utstilling.

Love is in the air! Honning er parret med Klaus - en av lederhundene til Tore Hunskår. Dette håper jeg vil gi gode mellomdistansehunder. Begge foreldre er veldig sosiale, rolige og gode trekkhunder med mye kraft. Petruscka er parret med Run Before Beauty's Homer (far til Finland). Dette er en sprintkombinasjon som jeg håper vil gi lette og raske hunder. Begge foreldre er letthåndterlige og kan gå løs. Homer er sky ovenfor fremmede, Petruscka er veldig sosial men noe intens. Da er det bare å håpe på valper, dog ikke 10 i hvert kull!!!

God sommer

Løp og utstilling!
Det flotte med å holde på med en rasehund er at det er så stor spenn på aktivitetene fra løp til utstilling. Alltid noe å gjøre med andre ord...

Norway Trail 2014
Norway Trail var (som i fjor) en flott opplevelse. Men med mye mere vær enn året før! Masse snø og til og med litt isregn... Det førte til at det var dårligere spor, og det ble tungt med et lite spann. Hundene ga imidlertid alt, og vi plasserte oss som 2.beste Siberian huskyteam. Tore Hunskår var som vanlig umulig å slå. Han har veldig flotte og raske Siberian huskies, og kjørte fantastisk bra. Imponerende. Jeg hadde med meg 8 hunder. Det er pool på 12 hunder så således var jeg 4 hunder i manko. Men siden 7 av hundene hadde gått Alpen Trail håpet jeg at avbrekket i treningen (jobbreise i Etiopia) ikke skulle slå ut for mye. Men hundene gikk ikke optimalt og hadde ikke den samme flyten som på Alpen Trail. Men jeg er veldig fornøyd med hundenes innsats for vi holdt 6 spann bak oss. White var uheldig og ble skadet første dagen. Han fikk et lyskestrekk da han plumpet utenfor løypa, og var således ute resten av løpet. Petruscka skadet seg da hun hoppet ut av buret onsdag morgen. Hun knakk og dro delvis av en klo, og var dermed ute resten av løpet. Mustang fikk en hoven tå på nest siste etappe. Neste år håper jeg på skadefrie hunder og kanskje 12 hunder i poolen.
Hunder: Honning og Crazy i led, Bjørk, Mustang, Petruscka og White i team, Filifonka og Finland i wheel.

NSHK spesialutstilling 2014
Litt overmodig hadde jeg meldt på 5 hunder på utstillinga!!! Men med hjelp kom vi oss igjennom alle sammen. Takk til Rune Dalby som stilte ut Bjørk, og til Eirik som handlet hunder på utsiden av ringen Kennel Huskyville sanket både rødt og blått. Til og med en 0 fikk vi med oss. Crazy ble nullet på grunn av han er for høy - ca 64 cm. Honning, Mustang og Colt fikk blått (Very Good). Filifonka fikk rød sløyfe (Excellent) og lille Bjørk ble beste unghundtispe med CK. Det var gøy! Det var også veldig gøy å være med i Oppdretterklassen for første gang. Kennel Huskyville fikk beskrivelsen: "En gruppe elegante, rasetypiske Siberian husky med spenstige bevegelser"

Hounds
Siste nytt på kennelen er to lånehunder fra Tyskland! Dolly og Honey er to hounds og er halvsøstre. De skal, forhåpentligvis, være med på å få opp farta igjen i spannet etter Alpen Trail. Etter Alpene har lederhundene hatt en tendens til å legge seg i trav med en gang. Så nå er målet å få opp galoppen igjen For mer info om disse se siden Hundene - lånehunder 2014-2015

Og nå er det bare å vente på løpetid...


Norway Trail 2014, Fotograf: Hester Rodboel

*NSHKs Vintersamling 20-23. februar 2014*

Alltid koselig på vintersamlingen. Man treffer igjen gamle kjente og man møter nye. Mange flotte hunder å se på også. Kanskje finner man her den neste hannhunden man vil bruke i avl, eller kennelen man vil kjøpe en valp fra... Delte hytte med familien Alhaugs, tradisjon tro. Men denne gangen stilte bare Birgit og Andrine. Derimot hadde vi med oss en nykommer; Knut Helge Reiersgård.

Løpet gikk i lett kupert skogsterreng, og så opp over tregrensen. Der var det flott. Vi var heldige med været. Bikkjene jobbet ganske bra men har vært treige til å slå over til galopp både på trening og nå på løpet etter Alpen Trail. Der var det så bratt så de synes nå det er greiest med trav. he he he. Løpet gikk fint, på litt løse spor første dagen men bedre andre dagen. Kjørte allikevel litt saktere dag 2. Petruscka var utlånt til Anne Spangens 6-spann og gikk 2 x 20 km. På søndag var Knut Helge og jeg på finfin treningstur i samme løypa.

Neste runde er Norway Trail. Gleder meg.

Januar 2014: 3 uker i alpene, nærmere bestemt Syd-Tyrol...

Først hadde jeg 10 fine treningsdager på Lenningen i romjulen. Bikkjene funket bra på trening og jeg hadde problemer med å bestemme meg for hvilke hunder jeg skulle ha med til alpene. Pendlet mellom å starte i 6-spann eller 8-spannklassen på Alpen Trail. Men så fikk Petruscka en låsning i nakken og da var saken grei. Jeg reiste nedover med 7 hunder; som er poolen på 6-spannsklassen.

Hundene som ble med nedover var: Ulveheia's Filifonka, Huskyville's Apache Crazy Horse (led), Huskyville's Apache Honey Dew (led), Huskyville's Apache White Mountain, Nordysak Encore-Ekoteko (Finland), Huskyville's Skjelbreia Mustang og Huskyville's Skjelbreia BirchCoulee (Bjørk). Mustang og Bjørk startet sin første sesong med Alpen Trail som sitt første løp! De gikk annahver dag mens de voksne gikk stort sett hver dag.

Av flere hundekjørere som har kjørt Alpen Trail ble jeg anbefalt å trene i Reschenpass (Langtaufers) før løpet. Først og fremst trengte jeg å trene på serpentinsvingene som er helt sykt krappe! Dernest trengte hunder og jeg å tilpasse oss høyden. Jeg reiste derfor ned til alpene en uke før løpet, slik at jeg kunne få noen treninger i høyde i forkant. Det var jeg glad for. Både at jeg fikk trent på serpentinene og at vi kom oss i høyden. Hadde planlagt flere treningsturer denne uken, men flere av hundene fikk diarè etter ankomst til alpene. Det ble derfor bare tre treninger, men det viste seg å være nok. Reschen var helt supert! Hyggelig sosialt samvær med andre hundekjørere, god mat og rødvin og utfordrende men gøyal trening gjorde oppholdet til en deilig ferie. Alle sa at dersom jeg taklet treningen i Reschen ville Alpen Trail gå bra. Det gjorde godt å høre dette for mine frynsete nerver.

De to første etappene på Alpen Trail (Rodeneck) ble en kamp mot snøen! Vistnok kom det rundt 60 cm snø natt til løpsstart. Løpet ble utsatt en time da skuterkjørerne ikke fant igjen sporet! Etter disse to dagene var bikkjene veldig slitne. Det var derfor veldig greit med to hviledager. Jeg lå på 10 plass av 13 startende.

Jeg var litt spent på at 5 etapper skulle kjøres i strekk etter hviledagene. Og særlig om bikkjene ville tåle distansen på 2 x 60km. Prags var neste stopp. Hundene gikk egentlig veldig bra. Det var bratt, varmt og litt løst første dagen. Mens dag nr 2 bød på bedre løyper. Hundene gikk raskere andre dagen. Veldig fornøyd med bikkjene etter disse etappene. De jobbet bra. Lå på 9 plass etter disse to dagene. Det var bratt - høydeforskjell på 1914 meter! Fantastisk natur! Hotellet vi bodde på var også en opplevelse for seg. Deilig mat og veldig god service.

Neste var kveldsetappen i Sexten. Den gikk superbra - helt til lykta slukket på grunn av dårlig kontakt! Er det mulig!!! Måtte kjøre med reservelykta i hånda og da gikk farta betraktelig ned. Her kjørte jeg bare et 4-spann for å hvile de store gutta White og Finland, og Mustang som hadde gjort en kjempeinnsats i Prags.

Så kom de to siste etappene i Sexten. Her var det helt fantastisk natur! Vet jeg har skrevet det før, men i Sexten mistet man rent pusten. Kjørte inn 9 min den ene dagen og 8 min neste dag på et houndspann. Det var jeg superfornøyd med. Skulle gjerne ha klatret opp den plassen. Tror jeg hadde klart det med en dag til, men avstanden ble for stor til at jeg klarte å kjøre det inn på to etapper. Men med en totalplassering på 8.plass i mitt første Alpen Trail, og beste siberianspann i min klasse er jeg superfornøyd. Regnet egentlig med å bli sist...

Dette løpet kan absolutt anbefales! Staben og de andre hundekjørerne er kjempehyggelige, og man føler seg absolutt velkommen. Imidlertid er det greit å komme forberedt. Løypa er til tider teknisk krevende (i år enklere på grunn av mye snø) i utforbakkene, og man må være i rimelig god form for å orke å løpe og sparke i oppoverbakkene. Det er bratt!

Jeg reiser gjerne nedover igjen, om ikke neste år så kanskje i 2016!



Bildet er hentet fra den offisielle websiden til Alpen Trail. Fotografer: Martin Hanselle, Hans Rogg & Christian Prantl

November 2013: Vi venter på snø! Og noen kommer, noen går...

Det nærmer seg desember med stormskritt (skriver dette 29.nov), og litt nervøst konstaterer jeg at det ikke er nok snø på østlandet enda... Om 6 uker er jeg i Alpene og skal kjøre Alpen Trail! Bare tanken på det får det til å velte seg i magen av nervøsitet, så litt snø hadde vært supert... Men det kommer nok snø, bare det ikke drøyer til rundt juletider.

Huskyville's Skjelbreia Remington har vært på prøve hos Knut Helge Reiersgård og flytter dit på permanent basis. Der får han det supert. Knut Helge har planer om konkurransekjøring i mellomdistanse neste sesong så Remington kommer til å få prøvet seg som løpshund

Mel er på prøve hos Gro Britt Skarseth. Gro Britt trenger en lederhund, og jeg trenger å begrense antall hunder. Da er det lurt å slå to fluer i en smekk... Jeg håper Mel vil slå seg til ro og at Gro Britt vil bli så fornøyd at Mel blir boende...

Rodeløkka's Apache kommer "hjem" igjen for å nyte sin pensjonisttilværelse sammen med Amarok Jøkul-Strinde som også har blitt pensjonist. Da kan Strinde og Apache slange seg i sofaen og stort sett nyte late dager sammen.

Håper på en snørik vinter...



14.oktober 2013: NM barmark 2013 på Elverum

Hunder: Huskyville's Apache Crazy Horse og Nordysak Encore-Ekoteko. Fantastisk flott dag! Sol, hyggelige folk og fine hunder. Jeg hadde meldt meg på i 2-spann sparkesykkel. Ganske så nervøs da jeg ikke er så vant til å trene med sparkesykkel. I tillegg var løypa veldig løs og jeg så en tryne på sykkel i svingen før jeg skulle starte...

Jeg hadde også tatt med Finland fordi jeg trodde jeg skulle starte sist. Dette var hans første offisielle løp og jeg var spent på hvordan eventuelle passeringer skulle gå. Det visste seg at det var noen etteranmeldte vorsteher-spann så passeringer ville det bli! Crazy stoler jeg på så med ham er det inget problem. Passeringene gikk supert! Både å bli forbikjørt og å kjøre forbi gikk som smurt. Crazy og Finland var superflinke. Her var det ikke hundene der var noe i veien med men kjører'n som var litt pysete i svingene...

Vi ble beste siberianspann i 2-spann sparkesykkel. Morro! Mange gode prestasjoner av siberians denne helgen - selv om varmen ble noe i meste laget for våre hunder. Klasse: 2-spann kickbike. Tid: 13.09 på 5 km


Kirsten Ribu og jeg smiler fra øre til øre før start!

Finland og Crazy i farta på NM barmark 2013. Begge foto: Grete Waltoft


Sommer/tidlig høst - hva skjer'a???

Som tidligere skrevet har jeg ventet og ventet på løpetid - den kom omsider med brask og bram på alle tispene i juli! Æsulv's Tyr kom på besøk og ble stående i over 3 uker, stakkar. Honning var først ute - men der ble det ingen parring. Honning var interessert i Tyr men det skjedde ingenting. Deretter forsøkte jeg med Petruscka - som overhode ikke var interessert i Tyr!! White derimot ville hun gjerne ha. Men det var ikke akkurat planen for i år. Dermed ble det ingen Huskyville-valper i 2013! For prøve igjen til neste år.

Høsttreningen har endelig startet. I høst kommer jeg til å ha 10 hunder i trening: Freia, Mel, Petruscka, Filifonka, Honning, White, Crazy, Finland, Mustang og Bjørk. Unghundene viser gode takter på trening. Mustang (hos meg) og Colt (er hos Ivar og Anne) er kanskje de to beste, deretter Remington (er hos Karl Martin). Bjørk (hos meg) trenger litt mer tid på seg. Jeg håper unghundene utvikler seg til å bli gode hunder som kan gå inn på konkurransespannet.

Ambisjoner for sesongen er både mellomdistanse og sprint - litt avhengig av hvor raskt spannet blir. Jeg har meldt meg på Alpen Trail. Får vondt i magen bare jeg tenker på det - men håper at jeg skal fullføre i hvert fall... 300 km på 7 dager på 2000m høyde! Jo takk, her skal frk. Løw og hundene få kjørt seg! Egentrening er et must! For mer info om løpet: http://www.alpentrail.de/english/ausschreibung_e.htm

Da er det bare å løpe ut og trene mer...

Senvinter/vår/sommer - en oppdatering

Tiden flyr og det har vært så som så med oppdateringer på nyhetssiden... Denne løpssesongen har vært en god sesong for meg. Jeg har vært veldig fornøyd med hundene. De har vært gode og fungert bra. Jeg har også gjennomført noen løp med labre resultater men med særdeles bratt læringskurve. Som f.eks fellesstarten på Olympisk Modell Spidsbergseter, og Norway Trail. Norway Trail var et fantastisk etappeløp som kan anbefales til alle. Flotte forhold og veldig sosialt. NSHKs vintersamling var som vanlig herlig med gamle og nye fjes. Løpskjøring og sosiale tilstelninger.



I vår har jeg ventet og ventt på løpetid siden jeg hadde planer om å parre petruscka med Æsulvs Tyr. Løpetiden har kommet med all den "herlige" støyen som følger. Det blir enten Honning eller Petruscka som parres med Tyr. Så får vi se om det blir noen valper etterhvert.

Det ble ikke noen spesialutstilling i år da hundene fikk kennelhoste to uker før utstillingen. Kjempesynd for jeg hadde meldt på 4 fra Skjelbreia-kullet, og tenkt å gjøre et nytt forsøk på å få en rød sløyfe på Honning. Men slik er det bare noen ganger.

Nå legges treningsplaner for neste års sesong. Gleder meg allerede til å begynne treningen av hundene...



28.2 2013 Hundekjøringens Dag i Østmarka og NSHKs Vintersamling på Grimsbu
Oslomarka trekkhundklubb arrangerte Hundekjøringens Dag i Østmarka søndag 17.februar. Vi var 4 spann som stilte opp. Dermed ble det maaange turer på hvrt spann. Mange ivrige store og små ville sitte på i sleden. Runderte mye på hundene men det ble i hvert fall 25 turer. Jeg spente opp alle hundene på langkjetting så det vanket litt kos på de voksne og unge hundene også et flott tiltak og god reklame for trekkhunder. Det var en salig blanding av alska huskies og siberian huskies som folk kunne hilse på. Bildene er tatt av Merethe Kleiven (medlem Oslomarka trekkhundklubb). Remington (en av unghundene) gikk to runder og er bakerst på bilde nr 2.


I farta! Crazy og Honning i led


Forbipassering av settere i løypa. Freia og Honning i led, Remington og Petruscka i wheel

Norsk Siberian Husky Klubb hadde tradisjon tro sin vintersamling helga i uke 8 på Grimsbu. En kjempehyggelig samling med mange koselige folk, og maaange fine hunder. Løp ble det også. 2 x 16km (17.9km) med 6-spann. Første dag kjørte jeg feil. Vi var en hel gjeng som måtte snu på sporet. Med litt latter og noen nye blåmerker kom vi oss på rett vei... tidene fra dag 1 bærer preg av dette. Jeg kjørte på 1.45.30, på dag 2 kjørte jeg på 0.58.43... Hundene gikk vedig bra. Spannoppsett: Crazy og Honning i led, Filifonka (gikk ikke dag 2) og White i midten og Snøgg og Petruscka i wheel. Strinde var på utlån og deltok på Anne Spangen sitt pensjonistspann. Jeg deltok også på rekrutten med Freia (i led), Mel og Finland (i wheel). Lånte også Joey av Atle Eikevik som gikk i led sammen med Freia. De løp bra og hadde tiden 28.24 på 10 km. Litt løst i sporet. Ellers ble det skravling på langt på natt. Veldig koselig å møte igjen venner og bekjente fra nær og fjern. Bilde av løpsspannet er tatt av Kari Hope. Her er jeg på vei ut igjen etter å ha kjørt feil dag 1. Bilde av rekruttspannet er tatt av Runar Golimo Simonsen.





9.2.2013: NM Kongepokal 4-spann sprint, Olympisk Modell med mer
Reiste opp til Spidsbergseter Hotell i Gudbrandsdalen for å kjøre NM og Olympisk Modell. Et fantastisk flott område, med utsikt til Rondane. Fine fasiliteter, og en proff organisering av løpet. Holmenkollen Sports Club var arrangør. Det var skikkelige start og målbuer. Minimarked i målområdet. Trubadur i lavvu. Delte hytte med Gitte og Sigmund Alhaug og Presten og Prestefrua. Veldig hyggelig. Hadde med 8 hunder oppover. Løpsspannet: Crazy og Honning i led, White og Filifonka i wheel. I tillegg skulle jeg trene Freia, Petruscka, Snøgg og Finland i et eget spann. Vi med siberian huskies startet sist. Det var ingen fordel da sporet ble veldig oppkjørt og løst etterhvert som blandingshundspanna kjørte igjennom løypa. I tillegg blåste og føyket det veldig dag to. Ble nr 24 av 29 startende sammenlagt, så fornøyd sånn sett. Hundene gikk veldig bra dag 1 men virket litt preget av det løse sporet dag 2. Atle Eikevik ble beste siberian huskyspann på plassen foran meg... Fredagen kjørt jeg en tur i skiløypene med spann nr 2; Freia og Petruscka i front, Snøgg og Finland i wheel. Fine faste spor og vi suste av gårde Lørdag kjørte Sigmund Alhaug, Atle Eikevik og jeg en treningstur i løpssporet. Vi holdt fin fart. Jeg hadde med Dolly fra Atle i spannet, selv gikk han på ski med en åring; Raggy. Sigmund trente hundene til Presten og Prestefrua.

Søndag var det klart for Olympisk Modell. Fellesstart og 3 runder à 2.8km. Sporet var betraktelig bedre, og hundene løp lett. Jeg ankret opp spannet bevisst i siste rekke. Ingen av hundene har gått fellesstart før så jeg ville gi dem en positiv opplevelse. Desverre var det en dame foran meg som ikke fikk opp ankeret sitt da starten gikk. Vi suste forbi men ble fort tatt igjen. Hun kjørte på Crazy med sleden. Han ble dermed litt skeptisk til blandingshundspann etterpå. Det gikk veldig greit hvis vi tok igjen noen og passert dem, men dersom de kom opp bak oss stoppet han helt opp... Men dette retter seg nok med litt passeringstrening på Hamar... Da vi skulle ut på runde nr 2 ville Honning og Crazy tilbake til bilen! De klarte å presse seg under sperringen til og med. Fikk hjelp til å komme videre, og vi kom oss ut på runde nr 2. Det synes de var rart. På runde nr 3 gikk det kjempefint med kommando. De løp gjennom målområdet, men de var slitne etter hardkjøret. Vi hold kontakt med det bakre feltet av blandingshundene men kom inn sist. Allikevel morro å være med og en artig erfaring. Gitte Alhaug kjørte oss Olympisk Modell og lå godt ann, desverre slo hun opp en gammel skade i kneet og måtte kaste inn håndkleet etter runde nr 2. Det var synd. Alt i alt en kjempefin langhelg, både hunder og kjører var slitne og glade for å komme hjem. Takk til Eskil som passet valpene, Mel og Strinde. Utifra ryktene jeg har hørt hadde Strinde noen kongemiddager sammen med Eskil. Jeg hørte blant annet at Eskil og Strinde hadde spist biff til middag... Snakk om å bli bortskjemt. he he he

15.1.2013: Dørstokkmila 13.1.2013 med mer
Stolt av kjæresten min, Eskil Gulli, som vant rekruttløpet Dørstokkmila i helga. Han forsvarte seieren fra i fjor, som var hans første løp. Da har han kjørt løp to ganger og vunnet begge Spannet: Crazy og Honning i led, White og Filifonka i team, Petruscka og Snøgg i wheel. Det var veldig raske spor som førte til litt knall og fall. Men han kjørte fort og hadde en veldig god tid. Hundene er veldig ivrige på de korte løpene og har en høy snitthastighet. Det er morro. Tror dette gir en mersmak... På grunn av lite snø hjemme har jeg hatt noen treningshelger på Hamar med hundene. Familien Alhaug er utrolig gjestfrie og åpner hjemmet sitt for meg. Har til og med fått eget rom Har da som regel trent to spann. Et konkurransespann bestående av Snøgg, Petruscka, White, Crazy, Honning og Filifonka, og et oppsamlingsspann med unghunden Finland, Mel og Freia som har vært ute med skade og pensjonisten Strinde. Som regel har oppsamlingsspannet gått litt kortere enn det andre, men av og til har jeg delt hundene opp i to spann med hunder fra både konkurransespannet og oppsamlingsspannet. Bildet viser sistnevnte hvor Petruscka og Mel går i led, White i team og Crazy og Filifonka i wheel. Bildet er tatt av Per Sverre Simonsen og er fra Hamar Hundekjørerarena 31.12.12.



8.1.2013: Hamar Hundekjørerfestival 5-6.Januar 2013
Kjempefornøyd med hundene etter sesongens første løp. De var ivrige og gikk fort. Det skaffet oss en 1.plass av 12 startende hvor 9 var svenske kjørere Crazy og Honning i led, White og Filifonka i wheel. Crazy, Honning og White er fra mitt første kull; Apachekullet. Mir fra samme kull gikk på Tone B. Hansen's spann. Filifonka er oppdrettet av Øystein Kristiansen.
Bildet er tatt fra premieseremonien av Terje Dietrichson. Lisbeth Brax Olufson (Sverige) nr 2, Jan Wahlberg (Sverige) nr 3.



Norsk Siberian Husky Klubbs årlige spesialutstilling 2012 (Norwegian Spesiality show 2012)
Denne gangen var spesialutstillingen lagt til Åstjern. Ganske koselig sted når det er fint vær. Og det var det til de grader i pinsehelgen. Solbrente eiere, varme hunder og masse sosialt samvær. Veldig koselig. Dommer Ali Koops gjorde en meget grundig jobb. Utstillingen hadde rekordmange påmeldte hunder, over 90 stk! Utstillingen varte i over 8 timer!! Jeg hadde meldt på 3 hunder. Fikk Excellent på alle, og er veldig fornøyd med resultatet. Ingen av hundene hadde egentlig dagen, men de var glade og fornøyde. Kritikkene kan leses på Resultatsiden under utstilling. Spesielt fornøyd var jeg med kritikken av Snøgg; dommeren var "Happy to give him an excellent". Søte Finland ble BIM, men tror at det like gjerne kan skyldes at det bare var to valper påmeldt. he he he. Men fint junibilde blir det uansett De finske oppdretterne til Finland var med som tilskuere, og vi snakket litt om de norske hundene etter utstillingen. Mye bra, men også desverre en del krøllhaler i junior og unghundklassene hannhund. Finland var også med på å holde snittet med krøllhaler oppe... Tispen som vant var en veldig verdig vinner. Meget flott tispe synes jeg. Bilde av BIR Vienna Av Vargevass, og BIM Kefeus Mithril Gwhaihir kan sees på www.siberian-husky.net Bildet viser Rodeløkka's Petruscka i aksjon. Foto: Anita Engebakken



11.4.2012: Oppsummering av vintermånedene...
Først og fremst vil jeg si at jeg er veldig fornøyd med løpssesongen (se resultatsiden for mer informasjon). Det ble færre løp enn ønskelig, og litt dårlige treningsforhold her hjemme. Men de tre unghundene; Crazy, Honning og White har vært med på å løfte spannet slik at det holder en stabil og jevn høy fart. Dette er jo selvsagt veldig artig siden de kommer fra et eget oppdrettet kull. Mor: Ulveheia's Pippi og Far: Tipp. Ulveheia's Filifonka har også vist seg å være en rask og trekkvillig tispe, om enn ikke lederhund... Rodeløkka's Petruscka har tatt på seg oppgaven som lederhund med større selvsikkerhet, og har blitt mye bedre denne sesongen. Som sagt; jeg er veldig fornøyd med løpssesongen.

16.5.2012: Huskyville venter valper... Mel ble parret i april og vi venter valper i begynnelsen av juni. Glede seg. Jeg valgte hannhunden Finnemarka's Jarvi 2 (Jarvi) fordi jeg synes det er spennende med Seppala-linjen fra Kodiak kennel i Canada. Jarvi er 1/2 canadisk med mange Kodiakhunder i stamtavlen. Nå er det bare å håpe på mange små...


Mel og Finnemarkas Jarvi 2

Så over til ikke fullt så hyggelige begivenheter i vintermånedene. Jeg mistet Smula (Varghaugens Tempo) i en ulykke i januar. Det har tatt meg lang tid å komme meg sånn nogenlunde over dette. Hun var en ung og veldig lovende hund som jeg hadde høye forhåpninger til. Jeg trivdes også veldig med hennes klovnstreker. Hun var imidlertid en utbryterdronning av de helt store, og det var det som ble hennes bane. I tillegg måtte jeg avlive Arnold i begynnelse av mars, etter å ha medisinert øyet som han fikk skadet på NM i flere uker. Vi fikk ikke kontroll på betennelsen etter en blødning i øyet. Etterhvert begynte trykket å øke pga all medisineringen. For at han ikke skulle få det vondt anbefalte veterinæren avlivning. Arnold hadde begynt å knipe på øyet - et tegn på at det var blitt ømt. For meg var Arnold, i likhet med Pippi, en fantastisk hund som lærte meg mye om hundekjøring. Pippi og Arnold har hatt stor innvirkning på min utvikling som hundekjører, og det at de begge nå er borte synes jeg er veldig trist. Jeg skulle gjerne hatt noen valper etter Arnold - men det ble ikke noe desverre.

Det ble desverre ikke noen valper etter Freia og Niklas. Men håpet er lysegrønt så jeg kommer til å forsøke noen andre kombinasjoner...


20.2.2012 Freia og Niklas parret.
Mandag 13.2 ble Freia parret med Trahimus Niklas. Det ble bare en parring så det uvisst om det blir noen valper. Men det er lov til å håpe. Niklas ble BIR på Norsk Siberian Husky Klubbs årlige spesialutstilling i 2011. Han er en veldig intens, hardtarbeidende sprintavlet hund. Jeg håper med dette å kunne få enda litt mere fart inn på kennelen.



2.2.2012: Eeeendelig valp i huset
21. januar tok jeg flyet til Helsinki for å hente valp. Jeg ble utrolig godt mottatt av Kati Sironen og Suvi Lathinen og deres familie. Traktert med den beste mat, sauna og hundekjøring - kjørte et 5-spann blant annet med Uule (Huskyville's Apache Big Buffalo) som slettes ikke er den største i kullet lenger. Det var veldig vanskelig å bestemme seg for hvilken valp jeg skulle ta med hjem. Spesielt stod det mellom to stk. Den ene var litt bedre bygget mens den andre hadde en mye mer robust personlighet. Til slutt valgte jeg den tøffe! Det har vel kanskje ikke Strinde tilgitt meg enda, som må bo med den lille røveren. Han er nemlig ikke spesielt redd av seg - hverken for hunder, folk eller ting... Jeg har bestemt meg for å kalle ham Finland - selv om stamtavlen sier: Nordysak Encore-Ekoteko. På Gardermoen gikk alt greit med innførsel bortsett fra at jeg ikke hadde skrevet kontrakt med Suvi at dette var en byttevalp. Dermed måtte jeg punge ut 2000 NOK i moms... Veldig sure penger. Kanskje får jeg det omgjort dersom jeg leverer inn kontrakt i ettertid. Nå er det bare kos med valpen...



23.desember 2011: Finlandsvalp
Da er det bestemt; en liten tass kommer til kennel Huskyville i løpet av januar. Skrev til Kati Sironen at jeg mest av alt ønsket meg hannhund. Siden det ble født 5 hanner i kullet så ble det ønsket lett å oppfylle... Valpene ser fine ut på de bildene jeg har mottatt. Men det er alltid lurt å vente med å velge inntil man har sett dem "live". Gleder meg veldig til ny og håpefull valp.

Mon tro om det kommer en Finlandsvalp til Huskyville?
Gode nyheter fra samarbeidskennelene good Mushing og Nordysak i Finland. Wilma ser ut til å være veeldig drektig. Hun rapporteres å være stor som en hval! Forhåpentligvis blir det en valp til Norge fra det kullet. Jeg er veldig spent! for mer info om foreldre følg link: http://www.goodmushing-nordysak.com/litters.html

Ingen valper i 2011!
Det ble ingenting av Smula og Arnold-kombinasjonen. Det er sånt som skjer, selv om jeg hadde gledet meg veldig til noen små "Arnolder" på tomta. Jeg kommer til å planlegge to kull i 2012 - men hvem som parres må jeg tenke litt mer på. I mellomtiden får jeg kose meg med valpebilder av Apachekullet...