Tispe, 18 kg, 54 cm, viltfarget/hvit, brune øyne, f.18.03.03.

Pippi har klasse! Hun er en hardtarbeidende trekkhund, og går som leder på spannet. Hun er ingen kommandoleder men hun har godt humør og stå på vilje. Siden 2006 har hun vært en av mine beste hunder. Pippi er intens i alt hun gjør. Også i sin lek med andre hunder, og må ha hunder rundt seg som tåler det. Kjøpt som voksen av Tore Hunskår, som hun har gått løp for (bl.a Gausdal 5-mila, Huskyløpet). Hun er således min mest erfarne hund. Pippi legger seg ned under vann/snackepauser selv om hun ikke er sliten. Hun hviler når hun kan! Når startsignalet gis hiver hun seg framover. Hvis hundene i spannet (inkludert Pippi) blir slitne under en treningstur, er Pippi allikevel like ivrig i selen og "inspirerer" de andre. Pippi har et godt arbeidshode og "drive". En negativ ting med Pippi er at hun får slitasjesår på tredepotene under barmarkstreningen. Hun har litt "flate" poter, kanskje er det grunnen. Jeg kunne også ønske en noe bedre håndleddsvinkel. Pippi spiser og drikker godt.

Pippi måtte desverre avlives pga kreft mai 2010 bare 7 år gammel. Hun sovnet stille inn - sliten i kroppen. Til og med den siste dagen var hun med på treningstur og gikk som leder. Ivrig som vanlig. Hun vil bli svært savnet. Pippi forandret hele opplevelsen min av hundekjøring da hun ble kjøpt inn i 2006 - hun bidro til at spannet ble strukturert og morsomt å kjøre. Selv om hun var en dame med egne meninger og ikke alltid var den raskeste til å ta kommandoer, ga hun meg en trygghet fordi hun gikk i front. Jeg nå senke skuldrene og stole fullt og helt på henne i front. Hun har gått så og si alle treningsturer i led og vært selvskreven leder i de løpene jeg har kjørt fra jeg overtok henne i 2006 og til hun ved utgangen av 2009 ble parret. Hun har et kull etter seg født 16.3.2010. Tre av disse har jeg beholdt.

Øyelyst uten anmerkning (Jeløya Dyreklinikk) 3.3.08.
HD-rtg: Fri (B).
AD-rtg: Fri (A).

Avkom: Huskyville's Apachekull, Honey Dew, Black Badger, Little Mouse Mir, Big Buffalo, Crazy Horse, White Mountain
Oppdretter: Øystein Kristiansen/Hanne Sund (Ulveheia kennel)
Løp: Drevsjøløpet 2006, Hamar Hundekjørerfestival 2008, Hamar Hundekjørerfestival 2009, Norsk Siberian Husky Klubbs vintersamling 2009, Kongepokalløpet 2009, Åpen NM-sprint 2009.
Utstilling: 1.AK.

Pippis bilder



Stamtavle
Pippi Polarbreens Lobo Tixsie's Joe Tixsie's Rocky Tucker
Skallerød's Windy
Tixsie's Froya Teamster's Snake
Rena
Isolde Isslottets Nathan Nico Av Vargevass
Foxy
Vega Av Vargevass-A Draco Av Vargevass-A
Stella Ascella Av Vargevass-A
Sky Vargteam's Fredrik Varg II Nord Av Seppalaska
Sandra
Vargteam's Catta Argos
Sandra
Vargteam's Tine Vargteam's Balder Varg
Lola
Vargteam's Simla Fun Run Rambo
Sandra
5 generasjoners innavlsgrad: 0