*Norsk Siberian Husky Klubbs vintersamling*
18 - 22. Februar 2009


Som seg hør og bør i uke 8 var det duket for Norsk Siberian Husky Klubbs vintersamling. Denne gangen ble samlingen avholdt på Grimsbu Turistsenter. Der var det utrolig flott! Finfint turområde både for dem med få og mange hunder. Det vekslet mellom snødrev og solskinn gjennom helgen. Vertskapet gjorde sitt ytterste for at vi skulle trives. En meget vellykket samling - i hvert fall for min del. Det var kjempekoselig å møte igjen huskyfolket. Mye skravling utover de små nattetimer. Ble derfor någet trøtt da man må tidlig opp for å vanne og lufte hunder. Men det kan man ta igjen senere... Delte hytte med familien Alhaug (Vikerkollen kennel). Vi storkoste oss. Jeg ble helt bortskjemt med deilig mat og god drikke... Gitte (eldstedatteren) var en kjempeflink handler :) Hun kan være handler for meg når det måtte være.


Huskyvillehundene på kjetting på vintersamlingen.
Pippi, Snøgg, Frya og Petruscka, Freke og Taurus, Arnold og Sisu
(Strinde som seg hør og bør i bilen - frossapinn!)


Jeg kjørte sprinten i 6-spann klassen. Etter en rask titt på startlisten torsdag tenkte jeg at her blir det tøft! Marco Hampel, Atle Eikevik og Viggo Jørgensen var mine konkurrenter. Jeg prøvde å kjøre hundene litt, og jeg er fornøyd med tiden og hundene. Dog ble det kun en fjerdeplass. Men å ligge 8 sek bak Viggo sammenlagt er jeg veldig fornøyd med. Viggo hadde nok slått meg med mer hvis han ikke hadde vært litt uheldig i sporet første dagen. Men det er absolutt et forbedringspotensiale i spannet så det blir morsomt å følge det videre. Blant annet er det noen hunder som trenger å lære seg å bæsje i fart... Første løpet for Freke var det også. Synes hun taklet det bra. Best på spannet var Frya, Pippi og Arnold.
Spannet: Pippi og Frya i led, Vargteam's Sisu og Arnold S. i midten samt Messom Freke av Amarok og Rodeløkka's Taurus i wheel.

Klasse og distanse: 6-spann sprint, 2 x 10km.

Strinde gikk både barneløpet for Gitte Alhaug og rekrutten for Tone B. Hansen.
Tilbakemeldingen var at hun gikk raskt. Men hun så har hun jo alltid gått bra på pes...

For resultater se: Norsk Siberian Husky Klubb

Fikk kjørt tur også, både på torsdag og søndag. Torsdag med Birgit og Gitte Alhaug. Søndag med Birgit og Andrine Alhaug, Anne Spangen og Ingeborg Buseth. Helt herlig. Petruscka fikk sosialisert seg en hel masse, kjempeflink på langkjettingen. Jeg er veldig fornøyd med den valpen. Og jeg endte opp med å ta med en ekstra hund ned... Hun heter Mel og er søstra til Snøgg. Synes hun ser flott ut og håper at hun vil gå bra på spannet. Virker som en trivelig tispe. Det var ikke bare hos meg at hunder skiftet eier. Samlinger er veldig sosiale og det er ikke til å unngå at man blir fristet når man går rundt og titter på hunder...


På tur i Folldal; Birgit Alhaug, Gitte Alhaug og jeg på rekke og rad
Spannoppsett: Snøgg og Strinde i led og Kaifas bak (utlånt av Vikerkollen/Alhaug)Frya (i full røyting), Pippi og Arnold S. i snødrevet.Vargteam's Sisu og Rodeløkka's Petruscka i lek :)Messom Freke av Amarok og Rodeløkka's TaurusFryaLille frøken Petruscka fra Rodeløkka kennelFått finfine bilder av Kari Hope:

Foto: Kari Hope
I farta...


Foto: Kari Hope
Spannet: Taurus og Freke i wheel, Arnold og Sisu i midten, Frya og Pippi i led


- se også månedens bilde mars...